Zelensky sammenligner Putin med Hitler

Af: Ida Hansson

|

22/12/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zelensky sammenlignede Putin med Hitler, mens han insisterede på, at Ukraine havde brug for flere våben, da han talte til Kongressen.

Mest læste i dag

Krigslederen blev mødt med et stående bifald, da han trodsigt sagde, at Ukraine var "alive and kicking" på trods af Putins invasion.

I en opløftende tale på Capitol appellerede Zelensky til amerikanerne ved at henvise til den tidligere amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt, som tjente mellem 1933 og 1945, og bestræbelserne på at befri Europa fra nazistisk besættelse.

"Ligesom de modige amerikanske soldater, der gav deres liv og slog Hitlers styrker tilbage i julen 1944, gør modige ukrainske soldater det samme denne jul," sagde han.

For at søge mere amerikansk støtte til Kyivs krigsbestræbelser opfordrede Zelensky lovgiverne til at fortsætte med at hjælpe med at finansiere kampen mod Rusland.

Klædt i kakitræthed sagde han: "Dine penge er ikke velgørenhed, det er en investering i den globale sikkerhed og demokrati, som vi håndterer på den mest ansvarlige måde."

Præsidenten sagde, at artilleri "ikke var nok", og sagde, at USA kunne "fremskynde" Ukraines triumf over Moskva. Det skriver The Sun.

"Vi har artilleri, ja tak. Er det nok? Ikke rigtig," sagde han i sin tale, som han hold på engelsk.

"For at sikre, at Bakhmut ikke bare er en højborg, der holder den russiske hær tilbage - men for at den russiske hær kan trække sig helt ud - er der brug for flere kanoner og granater. Rusland kunne virkelig stoppe sin aggression, hvis det ville. Men du kan fremskynde vores sejr, jeg ved det," tilføjede han.

Det sker, da Kongressen færdiggør en ny pakke på 45 milliarder dollars i nødhjælp til Ukraine oven i omkring 50 milliarder dollars, der allerede er sendt i år.

Joe Biden afslørede også, at yderligere 1,85 milliarder dollars vil gå til militærhjælp til Ukraine, herunder et Patriot-luftforsvarssystem, der skal hjælpe det med at afværge spærreilder af russiske missiler.

Zelensky sagde onsdag i en tordnende ovation, da han erklærede, at Ukraine "aldrig vil overgive sig" og advarede om, at indsatsen i konflikten var større end blot hans nations skæbne.

Anbefalet til dig