Zelensky sammenligner Rusland med IS: Hævder, at russiske tropper rev ofres tunger ud

06/4/22 04:34

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Præsidenten sammenligner Rusland med terrorgruppen IS.

Præsident Zelensky hævdede, at vilde soldater rev ofrenes tunger ud, knuste folk under tanks "for fornøjelsens skyld" og voldtog og slagtede mødre foran deres børn.

Zelensky forbløffede FN's Sikkerhedsråd med sine påstande i et videoopkald - hvor han anklagede Vladimir Putins bøller for "de mest forfærdelige krigsforbrydelser set siden slutningen af ​​Anden Verdenskrig", og opfordrede til retssager i Nürnberg-stil. Det skriver TheSun.

"Civile blev knust af tanks, mens de sad i deres biler på vejen - bare for deres fornøjelses skyld. De skar lemmer af, skåret halsen over. Kvinder blev voldtaget og dræbt foran børn. Deres tunger blev trukket ud, fordi aggressorerne ikke hørte, hvad de ønskede at høre. Civile blev skudt i baghovedet efter at være blevet tortureret. Andre blev smidt ned i brønde for at dø," sagde Zelensky.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Han støttede sine påstande med grufulde klip af brændte og knuste lig, inklusive et topløst lig i en brønd, en bunke døde børn i et værelse og en række døde mænd i en kælder med hænderne bundet bag ryggen.

Et "torturkammer" i Bucha, efter at russerne trak sig tilbage fra Kyiv, var toppen af ​​isbjerget, sagde Zelensky.

Billeder af lig med deres hænder bundet bag ryggen udløste global forargelse i sidste uge. 

I aftes sagde ukrainske embedsmænd, at 150 til 300 mennesker kunne blive begravet i en skyttegrav på en kirkegård der.

"Denne massakre er desværre kun et af mange eksempler på, hvad besættelsesmagten har gjort på vores land i de sidste 41 dage, og der er mange lignende steder, hvor verden endnu ikke har lært sandheden at kende," tilføjede Zelensky.

Moskva afviste rapporterne som en "monstrøs forfalskning" og beskyldte Ukraine for drabene.

Satellitbilleder fra Maxar Technologies ser dog ud til at afsløre Ruslands løgne. Billeder viser mange lig i gaderne før Ruslands tilbagetog.

Ukraine sagde, at mindst 410 civile lig er blevet fundet i byer nær Kiev.

Zelensky sagde, at FN gav Rusland en "ret til at så død" med deres Sikkerhedsråds veto.

Han opfordrede til, at Rusland blev udvist, eller at organisationen skulle opløses. Nato-chef Jens Stoltenberg advarede om, at værre ville komme. Han sagde: "Når og hvis de [russerne] trækker sig tilbage, og ukrainske tropper tager over, er jeg bange for, at de vil se flere massegrave, flere grusomheder og eksempler på krigsforbrydelser."

Zelensky beskyldte også russiske styrker for at skabe "massesult" gennem artilleri og luftangreb på byer.