Zelensky sender helt særlig tak

21/03/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock/Zelensky
Nu takker præsident Zelensky et helt særligt Hollywood-par.

Mest læste i dag

Præsident Zelensky roste det verdenskendte Hollywood-par Mila Kunis og Ashton Kutcher for at have indsamlet cirka 35 millioner dollars til støtte for flygtninge, der er flygtet fra det krigshærgede Ukraine. Det skriver DailyMail. 

Præsidenten havde et videoopkald med parret i går, søndag, for at diskutere deres arbejde, da antallet af ukrainske flygtninge er steget til over 3,2 millioner ifølge de seneste FN-data.

Ashton Kutcher og Mila Kunis, der blev født i Chernivtsi i Ukraine, lancerede en GoFundMe den 3. marts for at finansiere San Francisco-baserede virksomheder Flexport og Airbnb. Flexport er et fragttransportfirma, der bringer forsyninger til flygtninge i hele Europa, og Airbnb giver dem gratis korttidsbolig.

Foto: Privat/Twitter

Præsidenten tweetede rosende ord til parret og skrev, at de var 'blandt de første til at reagere på vores sorg'. Han fortsatte med at sige at: " De har allerede indsamlet 35 millioner dollars og sendt til Flexport og Airbnb for at hjælpe flygtninge." 

Han afsluttede sin besked med at skrive: 'Taknemmelig for deres støtte. Imponeret over deres beslutsomhed. De inspirerer verden."

Ashton Kutcher retweetede søndag en besked fra præsienten, som indeholdt et billede af en åben bærbar, hvor parret og Zelensky havde en snak. 

Zelensky sagde også i en erklæring, at Ashton Kutcher og Mila Kunis er et "stjernepar, der oprigtigt tror på os, på vores sejr, i vores fremtid. De hjælper internt fordrevne flygtninge ved at rejse midler. Og de to har allerede indsamlet [tæt på] $35 millioner," sagde han.

Mere end 2 millioner flygtninge er kommet ind i Polen fra Ukraine siden starten på den russiske invasion den 24. februar, sagde den polske grænsevagt fredag.

Vigtigt telefonmøde

Det Hvide Hus meddelte også, at Biden vil være vært for et opkald mandag kl. 11 EST med præsident Emmanuel Macron fra Frankrig, kansler Olaf Scholz fra Tyskland, premierminister Mario Draghi fra Italien og premierminister Boris Johnson fra England, for at diskutere deres koordinerede svar på Ruslands invasion af Ukraine.

FN-data fra torsdag viste, at omkring 3,2 millioner er flygtet til udlandet fra Ukraine siden sidste måned, i det, der er blevet Europas hurtigst voksende flygtningekrise siden Anden Verdenskrig.

Biden vil ikke besøge Ukraine under sin rejse til Europa, sagde Jen Psaki, talskvinde i Det Hvide Hus, tidligt søndag, efter at embedsmænd i Kiev udsendte en åben invitation til præsidenten. USA's FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield sagde tidligere søndag, at et besøg af Biden i det krigshærgede Ukraine 'ikke var på bordet'.

" Dette er et land i krig. Jeg kan ikke forestille mig, at det ville være på bordet," sagde Thomas-Greenfield til CNN's State of the Union-vært Jake Tapper søndag morgen, da han blev spurgt om, hvorvidt Biden ville besøge Ukraine.

 

Anbefalet til dig