Zelensky slår alarm: Ukraine ikke har meget tid

23/5/22 11:20

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock
Ukraine mister meget i dag, hver dag.

Volodymyr Zelenskyy, Ukraines præsident, holdte en særlig tale til Davos 2022 i dag, da World Economic Forums årsmøde blev afholdt.

Han indledte sin tale med at slå fast, at i morgen er det præcis tre måneder siden, at Rusland invaderede Ukraine. Tre måneder!

I sin tale udtrykte han sin taknemmelighed for det globale samfunds støtte til Ukraine - og at det er hans ønske, at følelsen af forening vil fortsætte.

Selvom Ukraine har modtaget en masse støtte, er krigen langtfra ovre.

Derfor opfordrer han til mere støtte for at hjælpe sit land - både med genopbygningspakker og at sikre eksporten.

Ukraine mister meget i dag, hver dag

"Hver morgen starter med, at jeg får antallet af døde de sidste 24 timer. Vi har 87 personer bare i dag. Så fremtidens Ukraine er uden de 87 personer," udtaler Zelensky ifølge TV 2 og tilføjer:

"Jeg kan sige, at vores land mister meget i dag, hver dag. Men det gør os stærkere. Vi skal betale dyrt for vores frihed. Jeg er sikker på, at vi vil sejre en dag, og jeg er glad for, at vi har været så stærke."

Tiden er knap for Ukraine

"Jeg har ikke meget tid. Men jeg vil hellere sige, at Ukraine ikke har meget tid, og jeg er ikke sikker på, at nogen ved, hvor meget tid Europa eller verden har," fortæller Zelensky og tilføjer:

"Jeg håber, at hver eneste af jer vågner med en følelse om morgenen, hvor I tænker: "Hvad har jeg gjort for Ukraine i dag?".

Det skriver TV 2.

Han afslutter han sin tal med et stort tak og "Ære til Ukraine".