Zelenskyj advarer: Putin planlægger angreb på europæere denne vinter

04/09/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyj har advaret om, at Rusland planlægger et afgørende angreb mod den europæiske energiforsyning denne vinter.

Mest læste i dag

Krigen i Ukraine har haft drastiske konsekvenser for energiforsyningen til store dele af kontinentet. 

Sammen med faktorer som høj efterspørgsel og pandemien har den brutale konflikt ført til, at prisen på energi og benzin er steget kraftigt for forbrugere i Europa. 

I en video tale for nylig advarede Zelenskyj: 

“Rusland forbereder sig på et afgørende energiangreb på alle europæere denne vinter.”

“Og de vigtigste svar på det her bør være to ting. For det første vores enhed, enhed i forsvaret af terrorstaten. Og for det andet, at øge det pres, vi lægger på Rusland.” 

“Dette omfatter øgede sanktioner på alle niveauer og begrænsning af Ruslands olie- og gasindtægter. 

“Jo flere slag vi alle påfører sammen, jo færre slag vil disse terrorister være i stand til at påføre os.” 

Gazprom, det russiske statsejede energiselskab, stoppede gasstrømmen via Nord Stream rørledningen den 2. september, angiveligt på grund af en funktionsfejl opdaget fra en gaslækage på en kompressorstation nær Skt. Petersborg.

Europa-Kommisionen slog ud efter og sagde, at dette er endnu en bekræftelse af Ruslands upålidelighed som leverandør og et bevis på Ruslands kynisme.

Siemens Energy, det tyske energiselskab, bekræftede, at en gaslækage ikke var en tilstrækkelig teknisk grund til at standse Nord Stream gasstrømmen.

Zelenskyj sagde, at Rusland forsøger at øge energipresset på Europa endnu mere.

Han spurgte:

“Hvorfor gør de det her? Rusland ønsker at ødelægge det normale liv for alle europæere, i alle lande på vores kontinent.”

“De ønsker at svække og intimidere hele Europa.”

“Overalt, hvor Rusland ikke kan gøre det med konventionelle våben, gør de det med energivåben. De forsøger, at bruge fattigdom og politisk kaos, hvor de endnu ikke kan bruge missiler.”

Det sker, mens familier over store dele af Europa, kæmper med krisen med leveomkostningerne, hvor millioner advares om strømafbrydelser denne vinter og rationering af energiforsyningen. Det skriver Metro.

Anbefalet til dig