Zelenskyj med direkte opfordring til danskerne: Gør det i aften

29/3/22 12:07

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock/Zelensky
Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj kommer med en opfordring til alle danskere.

I den forbindelse har han en direkte bøn til hele den danske befolkning. 

"Jeg vil opfordre til, at man hjemme i Danmark i de danske hjem tænder et lys for de ukrainske liv, der er blevet tabt," udtalte han under talen og opfordrede altså alle danskere til at vise deres støtte til Ukraine.

Krigen i landet har nu været i gang i mere end én måned og tusindvis af både ukrainske og russiske soldater og civile har mistet livet, og landets præsident opfordrer altså derfor danskerne til at mindes disse mange mennesker ved at sætte et lys i vinduet i aften. 

Udover den direkte opfordring til Danmarks befolkning, så kom Zelenskyj også med en opfordring til regeringen og EU, som lød på, at Vesten bør indføre flere restriktioner mod Rusland. 

Der var dog også plads til at takke de mange danske virksomheder - herunder LEGO, Arla og Carlsberg - som har valgt at sætte en stopper for deres produktion og handel i Rusland som konsekvens af krigen. 

Disse danske virksomheder er blot få ud af mange internationale virksomheder - såsom McDonald's, Coca Cola, Starbucks, IKEA og Adidas - som har valgt at stoppe al aktivitet i Rusland.