Zelenskys hustru taler ud i stort interview: "Det vil ikke stoppe krigen"

02/6/22 07:30

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu taler den ukrainske førstedame Olena Zelenska ud i et stort interview med mediet ABC News.

I et eksklusivt interview med ABC News talte den ukrainske førstedame Olena Zelenska om tilstanden i den igangværende konflikt med Rusland, og hvor det ukrainske folk i øjeblikket står som land.

I sit første tv-transmitterede solo-interview, siden invasionen begyndte, fortalte Olena Zelenska til "Good Morning America" ​​medanker Robin Roberts, at det at overgive territorium til Rusland ikke vil stoppe krigen.

"Du kan bare ikke overgive ... dele af dit territorium. Det er som at overgive en frihed," sagde Olena Zelenska.

"Selv hvis vi ville overveje territorier, ville angriberen ikke stoppe ved det. Han ville fortsætte med at presse på, han ville fortsætte med at lancere flere og flere skridt fremad, flere og flere angreb mod vores territorium," tilføjede hun.

Interviewet kommer næsten 100 dage efter, at Rusland invaderede Ukraine, ødelagde byer og tvang millioner af ukrainske indbyggere på flugt.

Efter at have undladt at erobre hovedstaden Kiev, har det russiske militær siden indledt en fuldskala offensiv i det østlige Ukraines omstridte Donbas-region.

I denne uge meddelte præsident Joe Biden, at USA vil sende Ukraine mere sofistikeret militærudstyr som en del af en 700 millioner dollars sikkerhedsassistancepakke.

Tiltaget følger opfordringer fra den ukrainske præsident Zelensky sidste måned om langdistanceraketsystemer for at "tillade nederlag for tyranni."