Zoologisk have i krise: Dyrene kan ende med at blive foder for hinanden

15/04/2020

Nanna Christina Smidt

Snart kan løverne i Zoologisk have måske skulle spise deres zebravenner. Foto: Shutterstock.
Det kan ende med det rene blodbad i en Zoologisk have i Tyskland. Det er dyrt at have parken og fodre dyrene, og uden indtægter, kan man blive nødt til at tage drastiske midler i brug og fodre dyrene med hinanden.

Mest læste i dag

 

 

Coronakrisen rammer nu dyrene i zoologiske haver i Tyskland. Hvor vi i Danmark lige nu er mest koncentrerede omkring, om vi får pandababyer i nærmeste fremtid, så ser det straks værre ud for vores naboer mod syd.

Det er svært

Normalt får Zoologiske haver mange penge i kassen i foråret, hvor mange turister lægger vejen forbi parkerne, men på grund af coronakrisen, så er der ingen indtægter, og det får mange parker til at komme i problemer. Det skriver Jyllands-Posten. 

I Neumünster Zoo i Tyskland frygter man lige nu, at man bliver nødt til at fodre dyrene med hinanden. Dyrefoder er nemlig en betydelig post, som kan koste mange millioner om året, og uden indtægter bliver det svært at få råd.

Neumünster Zoo fortæller direktør Verena Kaspar, at de allerede har lavet en liste over, hvilke dyr de kan blive nødt til at slagte først. Så de er forberedt på når pengene slipper op.

Sidste udvej

Det er dog ikke endnu, at de begynder, og Verena Kaspar fastslår også, at det er den allersidste udvej, da det vil være frygteligt for hende, at skulle begynde at dræbe parkens dyr.

”Men hellere aflive dyr end lade dem sulte," fastslår Verena Kaspar.

Ingen hjælpepakker

Det er ikke muligt, for Neumünster Zoo at få hjælpepakke på grund af deres ejerskabsstruktur. Så derfor er der ingen hjælp at hente.

Hos andre tyske zoologiske haver kan de dog få støtte, men det er stadig ikke nok, og parkerne har netop bedt regeringen om 750 millioner kroner mere.

Der er hos dem også brug for penge til foder til de mange dyr, men de er ikke ligeså pressede som Neumünster Zoo, når de ikke får indtægter overhovedet.

 

 

Anbefalet til dig