Aarhus Teater aflyser alle forestillinger og arrangementer

Aarhus teater aflyser alle sine forestillinger. foto: pressefoto.
På grund af Corona-krisen aflyser Aarhus Teater alle resterende forestillinger i indeværende sæson, som skulle have haft premiere i april og maj. Det svarer til 130 aflyste forestillinger. Hertil kommer diverse aflyste arrangementer. Mistede billetindtægter estimeres til 5,5 mio. kr.

Mest læste i dag

Aflysningen gælder musikforestillingen Dracula på Store Scene, Lollikes Kagefabrikken på Scala, Alt er umuligt med Den Danske Scenekunstskoles Aarhus' afgangshold, samproduktionen med Sort/Hvid Made in China og Udflugten-forestillingen Dødsbo.

Forestillingerne kan desværre ikke flyttes til et senere tidspunkt, da det hverken logistisk eller kontraktligt er muligt. 

Teaterdirektør Trine Holm Thomsen siger: "Det er med stor ærgrelse, at vi nu ser os nødt til at lukke resten af sæsonens forestillinger ned pga. Covid-19. Vores alles helbred er naturligvis altafgørende, og det skal være sundhedsmæssigt forsvarligt, når vi mødes i teatret. MEN vi havde glædet os til at præsentere publikum for en række spændende og vidt forskellige forestillinger her i foråret.

Vi har arbejdet i to år på at planlægge denne sæson, så jeg er naturligvis også ked af det på vores medarbejderes vegne. Heldigvis har vi også planlagt en rigtig spændende ny sæson til jer, som vi håber, vi kan mødes om under sunde omstændigheder efter sommeren. Den sæson vil vi snarest muligt præsentere. Kunsten, kulturen og teatret vender tilbage med forøget styrke efter denne time out. Dét er jeg overbevist om."

Økonomisk er det et hårdt slag for Aarhus Teater, og det forventes, at teatret mangler 5,5 mio. kr. i tabte billetindtægter. Hele teaterbranchen afventer desuden i skrivende stund på, at Folketinget vedtager hjælpepakker, der kan bringe kulturlivet sikkert gennem krisen.

Direktør Allan Aagaard siger "Vi kigger på alle områder, hvor vi kan finde besparelser, og selv om det vil påvirke os dybt, så er der ikke fare for, at teatret vil gå konkurs med de nuværende kendte forudsætninger og forventninger til Folketingets hjælpepakker."

Allan Aagaard kan desuden forsikre alle dem, der har købt billetter til de aflyste forestillinger, at de kan få refunderet deres billetter:

"Alle, der har købt billetter til de berørte forestillinger, kan naturligvis får refunderet deres billet. Men vi opfordrer folk til at væbne sig med tålmodighed, da der vil være naturlig forsinkelse på tilbagebetalinger, ikke blot hos os, men hos kulturudbyderne i det hele taget. Det er samtidig mit ønske, at publikum vil støtte op om teatret og blive endnu flittigere teatergæste i næste sæson, det får vi brug for. Billetsalget til den nye sæson åbner online om cirka tre uger."

 

 

Anbefalet til dig