En dag i Roskilde

03/12/2019

Kasper

Midt i Roskilde ligger en hyggelig gågade fyldt med tøjbutikker, cafeer, delikatessebutikker og meget mere. Her kan du få et lille udpluk af hvad Roskilde gågade kan tilbyde.

Mest læste i dag

Du kan desuden altid finde et overblik over butikker, overnatningsmuligheder og spisesteder på byportalen Dit Roskilde.

Midt i gågaden ligger Pure Copenhagen. En smuk butik med lækkert dametøj til fornuftige priser. Her koster intet over 500 kr. Butikken henvender sig til alle kvinder, der sætter pris på en ekstra detalje og et unikt produkt. Hos Pure Copenhagen kan alle finde noget der passer til deres personlighed og stil og alt sammen til en god pris.

Luksusgenbrug

Er du mere til genbrug og bæredygtighed, skal du lidt længere ned og gågaden og besøge Gutzag. Det er en hyggelig forretning med fokus på genbrug af høj kvalitet. Hvert køb hos Gutzag bidrager til bæredygtighed, da de mange ressourcer der bruges under fremstillingen af tøjet, ikke har været spildt i form af genkøb.

Hos Gutzag får kunderne mulighed for at komme ind i en butik, hvor individualitet er i højsædet. Og genbrug fra 70’erne, 80’erne og 90’erne, giver mulighed for at tilføje lidt ekstra til hverdagsgarderoben, som ikke længere masseproduceres. Der er naturligvis også mulighed for at finde det helt rigtige til, når hverdag bliver til fest.

Udsøgte delikatesser

Mangler du noget lækkert til middagsbordet eller skal I på en hyggelig picnic i folkeparken, kan I gå forbi  Caseus Ost & Delikatesser. Den hyggelige oste- og delikatessebutik ligger på hjørnet af Skomagergade og Gullandsstræde Her finder man oste for enhver smag og til ethvert behov.

Skal du have noget lækkert brød til osten, bager butikken hver dag godt og vel et halvt dusin typer brød: speltbrød, rugbrød, flute, bondebrød, forskellige boller, landbrød og det såkaldte Roskildebrød. Mange kommer alene for at købe det friskbagte brød.

Hvis du ikke er i humør til ost har Caseus Ost & Delikatesser også rullepølser, patéer, oliven, pesto, humus, sennep, aioli, tapenade, honning, udvalgte drikkevarer, trøfler og meget mere på hylderne. Butikken bugner af alskens delikatesser, der smager godt sammen og hver for sig. Er du feinschmecker eller kræsen, går du ikke galt i byen hos Caseus med deres store udvalg af alt det bedste. Kvaliteten og betjeningen er i top.

Domkirken skal du se

Et stenkast fra Caseus Ost & Delikatesser ligger Roskilde Domkirke, der med sin smukke arkitektur er blevet en del af UNESCOS verdensarv. Udover den flotte arkitektur byder Domkirken på kongegrave, kongelige kapeller, museum og galleri. Har I ikke allerede set Domkirken indefra, er det bestemt et besøg værd.

Smørrebrød og gourmet

Er I blevet sultne efter en lang dag i byen, eller skal I blot ud og nyde noget god mad, kan I tage forbi Rådhuskælderen, (link) der ligger lige op ad Roskilde Domkirke. Kender man ikke Rådhuskælderen, kan man nemt overse den, for den er ikke særlig synlig fra gadeniveau, idet den har til huse i kælderen under byens gamle rådhus.

Trods sin historiske beliggenhed er der intet forhistorisk over restauranten. Tværtimod er Rådhuskælderen stedet, hvor fortid og nutid går hånd i hånd: Her serveres både klassisk smørrebrød og moderne gourmetmad. I Rådhuskælderen mødes madelskere fra nær og fjern. Der kræses for gæsterne, for alle på stedet kerer sig om maden, den gode betjening og om at give gæsterne en helt særlig, god oplevelse.

Byportalen Dit Roskilde

Dit Roskilde dækker alt hvad der sker i byen og i aktivitetskalenderen kan du altid holde dig opdateret om kommende arrangementer i og omkring byen. Du kan ligeledes holde dig opdateret omkring lokale nyheder og se smukke billeder og videoer fra byen, taget af læserne og Dit Roskildes fotograf.

Desuden giver Dit Roskilde dig et overblik over butikker og erhverv, spisesteder, seværdigheder, foreninger og kommunale institutioner.

Dit Roskilde er for alle takket være de sponserede opslag fra partnerne. Alle borgere, butikker og foreninger kan være med til at bestemme, hvad der skal på Dit Roskilde.

Anbefalet til dig