Foodie? Det skal du opleve (og smage) i København

30/11/19 23:15

Kasper

Hvis du er en vaskeægte foodie, der rejser for at smage på verdens forskellige køkkener og mad, har du faktisk en madmetropol lige i baghaven. Vi taler selvfølgelig om vores kære hovedstad; København.

Sponsoreret indhold

Her er streetfood, når det er bedst, asiatisk nytænkning og fortolkninger af traditionelle retter og selvfølgelig dansk mad, som vi kender og elsker den. Men hvad skal du opleve af kulinariske gourmetoplevelser, når du entrerer København? Få inspiration og anbefalinger her i artiklen.

Comfort, convenience og sund fastfood med poke bowls

Som foodie er du måske vant til at bevæge dig i de mere kræsne kredse, der sætter pris på Michelin og madoplevelser, der måske mere kan karakteriseres som eksperimenter end vante retter med et twist. Men mindre kan i mange tilfælde også gøre det, hvis man skal bruge et let måltid mad, der mætter, smager og ikke er i samme vægtklasse som den gængse burger og pizza.

Er du på udkig efter et frisk pust fastfood, der er sundt, og som ikke tager mere end et kvarter, før det er klar til at blive spist, så er poke bowls helt sikkert din kop te. Her er der ikke sparet på hverken grøntsager eller farver, og så er det ovenikøbet i et prisleje, hvor alle kan være med. Der er flere steder i København, hvor du kan få alverdens former for poke bowls. Prøv fx nogle asiatisk-inspirerede af slagsen, hvis du er på udkig efter en poke bowl Østerbro.

Veggie vinder vores hjerter

Overskriften er ikke bare lavet, fordi det lyder godt. Nej, veggie-food i alskens afskygninger vinder frem – og med god grund. Planter er ikke kun for hippier og veganere. Der bliver faktisk lavet en masse lækre, plantebaserede måltider og gourmetmad rundt omkring i København. Vil du gerne prøve noget helt andet, end du er vant til med tunge kødretter, hvor animalske produkter er i højsædet, så er København det helt rette sted.

Du finder både mad i de mange gadeboder og -køkkener, men også på mere etablerede restauranter og caféer er der stort set altid et vegansk eller vegetarisk indslag. Ikke kun fordi det er blevet moderne og aktuelt med det store fokus på bæredygtighed, men også af den simple grund, at det smager fantastisk og bryder med den almindelige opfattelse af, at et måltid skal inkludere kød.

Smag på gadens luner og stemning

Vi kunne ikke lade være med at nævne og give en smule spalteplads til de mange gadekøkkener og -restaurationer, som du finder rundt omkring i København. Maden er simpelthen for god til at udelade, hvis du som foodie har begrænset med tid til at prøve det, den københavnske madscene har at byde på.

Giv dig selv en aften eller to, hvor du bare vandrer rundt på Østerbro eller lignende og ser de forskellige madsteder. Vær ikke bange for at gå ind flere steder, inden du tager din beslutning. Og her er ingen fin dresscode eller krav om, at man skal spise pænere, end du gør derhjemme.