Her får du alt i én skål

19/02/2020

Kasper

De fleste har ikke kunnet undgå at have set det, men hvis du alligevel af en eller anden grund ikke har, er det på tide. En ny madtrend fortsætter sit store indtog på den danske madscene, og den er absolut kommet for at blive.

Mest læste i dag

Sponsoreret indhold

De er lækre, fotogene og ikke mindst sunde, og det er selvfølgelig poke bowls, der er tale om.

Poke bowls er oprindelig udsprunget i varmere himmelstrøg på Hawaii, og konceptet går kort sagt ud på at anrette et farvestrålende og sundt måltid af friske råvarer i en skål. Hovedingredienserne i poke bowls er stort set de samme, som man kender fra sushiverden: velsmagende frisk fisk, ris, forfriskende grønt og tang. En form for sushi-salat, som du hos mange af spisestederne trin for trin kan sammensætte, så den er lige præcis, som du vil have den. Det kan du eksempelvis hos OLIOLI, som er en restaurant på Amagerbrogade, der ovenikøbet kan prale af at være den første poke bowl restaurant i Danmark.

Ordet ’poke’ er hawaiiansk og kan oversættes til ’at snitte’ eller ’skære i stykker’, hvilket refererer til den måde, maden bliver tilberedt på, og ’bowl’, som betyder skål, refererer så til måden, det bliver serveret på. De findes i et hav af variationer, hvilket også er noget af det fantastiske ved konceptet. Der er uendelige muligheder for at sammensætte, tilpasse, ændre og videreudvikle smagfulde og æstetiske bowler, så der er noget for enhver smag. Hvis man ikke er så vild med fisk, kan man bare vælge en med eksempelvis kylling, og hvis man er vegetar, kan man vælge en med tofu.

Med en poke bowl får man et smagfuldt og næringsrigt måltid med både proteiner, kulhydrater, fedt og vitaminer samlet i én skål. Så du får alt, du har brug for, på en gang. Men selve madens smag er kun en del af et måltids helhedsoplevelse. Ud af hele smagsoplevelsen er det kun en procentdel af smagsindtrykket, der stammer fra smagsløgene, resten af det samlede indtryk fås gennem andre sanser som fx synet. Og lige præcis der brillerer poke bowlsene på alle parametre.

For det er nemlig ikke kun kroppen og smagsløgene, der bliver forkælet. Dine andre sanser vil i den grad også blive stimuleret, for udover at skulle smage godt er en stor del af konceptet, at poke bowlsene også skal være flot anrettet. Det æstetiske fylder ligeså meget som den gode smagsoplevelse, og farvespillet mellem de forskellige ingredienser leder ens tanker hen imod varmere og mere eksotiske steder. Det kan føles, som om det er en lille solstråle, der bliver serveret, hvilket kan redde enhver trist og grå dag.

Men inden du begiver dig på jagt efter din næste poke bowl, er der en meget vigtig ting, du skal huske, og det er strøm på mobilen. Dit poke bowl måltid fortjener at blive vist frem på dine sociale medier, og dine følgere vil garanteret synes om det. Der er bare noget ved de smukke skåle, der giver én lyst til at finde mobilen frem og knipse løs med det samme. Så skynd dig afsted efter dit næste poke bowl måltid. Du vil helt sikkert ikke fortryde det.

Anbefalet til dig