Nu kommer der endelig en ren, international romfestival til Danmark. Nordic Rum Fest bliver Nordens største romfestival og løber af stablen 31. maj og 1. juni. I denne hyldest til rom vil der blive opstillet over 40 romstande med over 70 forskellige rom-mærker, over 400 forskellige rom-flasker og over 30 forskellige rom-smagninger.
Nordic Rum Fest bliver Nordens største romfestival og løber af stablen 31. maj og 1. juni.
I denne hyldest til rom vil der blive opstillet over 40 romstande med over 70 forskellige rom-mærker, over 400 forskellige rom-flasker og over 30 forskellige rom-smagninger.
”Efter mange år, hvor danske rom-nørder har taget til de andre europæiske hovedstæder for at ramme de store rom festivaler, kommer der endelig en romfestival med internationale gæstetalere til Danmark,” fortæller Daniel N. Bascunan, en af Danmarks største rom-nørd og forhenværende ejer af Rum Club Copenhagen i Studiestræde.
”Det er lidt sjovt, men vi er faktisk verdensmestre i rom herhjemme. Danmark er kendt i rom-verdenen som det bedste marked. Vi værdsætter virkelig rom, og de danske romnørder er kendt verdenen over.”
Flere end 400 flasker
Når man ankommer til den store event hal, The Plant CPH, bliver man ved check-in udstyret med et PRO smageglas før man træder ind i hallen. Når man først har købt billetten, skal man ikke betale for at smage nogle af de flere end 400 forskellige flasker, medmindre man vælger nogle af de få virkelig udsøgte rom-skatte som udstillerne også har taget med. Smageglasset kan du få byttet undervejs, hvilket ikke er set på nogen spiritusmesse herhjemme.
Derudover vil der i den store hal være et af de to smageområder, hvor der vil blive afholdt smagninger under hele festivalen. Smagningerne er informationspakkede og tager 45 minutter, og mange talere kommer langvejs fra, bl.a. Richard Seale fra Foursquare Distillery på Barbados eller Barcardi’s førstemand i USA, David Cid fra Puerto Rico. Det er også muligt i Copenhagen Distillery, der ligger i samme bygning, at besøge en frisk sukkerrørsjuice-stand, så man kan smage hvor det hele starter.
Der vil desuden blive opstillet glaskrukker der vil illustrere gæringsprocessen, så man kan se hvor det meste af smagen i rommen udvikler sig og sidst men ikke mindst, kan man komme på en Distillery Tour, en 25 minutters gennemgang af hele produktionsprocessen
”Efter at have deltaget i rom -og spiritusmesser og kongresser på fire kontinenter over de seneste par år, har jeg prøvet at sammensætte den ultimative spiritusoplevelse for en dag - eller to, hvis man virkelig er rom-nørd,” fortæller Daniel N. Bascunan og uddyber:
”Jeg har brugt mit netværk både herhjemme og i udlandet til at få nogle af de mest markante rom-producenter til at komme. Jeg er glad for at at give alle de besøgende en ’fra jord til bord’-oplevelse, så man kan forstå hvordan rom og spiritus generelt produceres”.