Nu kommer kulden: Tre formidable varme rødvine til fantastiske priser

30/9/20 06:30

Per Broch

Foto: Shutterstock
Rødvin er den foretrukne type vin blandt danskerne. Det er en type vin, der kan fås i mange prisklasser, men det behøver ikke nødvendigvis at være dyrt, for at være godt. Det finder du tre lækre rødvine herunder, der illustrerer rigtig godt – og du finder dem endda til Danmarks bedste priser.

Jamies Italian Rosso 2017 – kr. 60,- v/1 flaske

En sand smagsbombe med frugtig duftoplevelse direkte fra Jamier Olivers Jamie's Italian. Vinen er en klassisk, italiensk rødvin baseret på en drue-blend af Nerello Mascalese, Sangiovese og Nero D'Avola.

Vinen har liflige aromaer af modne bær, og du kan tydeligt smage de silkebløde tanniner på tungen. Allerede ved skænkning af vinen, kan du opleve en stærk bouquet af intense frugtnoter, med bl.a. sødmefulde jordbær, kirsebær og modne blommer.

Dette komplimenteres af underliggende noter af træ, røg og brændt kaffe. Det munder ud i en aromatisk kombination, der harmonerer godt med den dybe, rubinrøde farve i glasset.

Smagsmæssigt vil såvel tunge som gavne blive forkælet af fløjlsbløde tanniner, der giver en forlænget smagsoplevelse og balancerer syren i vinen på spidsen af tungen. På trods af, at den er flasket i Australien, er det en vaskeægte italiensk rosso blend!

Du kan læse mere og købe vinen her

Latentia 90 Novanteceppi Apassimento 2016 Puglia – kr. 80,- v/1 flaske

En italiensk rødvin fra Novanteceppi, der hører sig til i enhver rødvindrikkers faste sortiment. Vinen har vundet adskillelige priser og har fået gode anmeldelser i massevis. Normalprisen på denne vin er 120 kr. pr. flaske, men via linket herunder fås den til kun 80 kr. pr. flaske.

En vin med en moderne stil og en kvalitet helt i top. Den byder på en masse frugt og sødme, intensitet og godt med krydderier. Den er fremstillet på hhv. Primitivo- (den italienske pendant til Zinfandel) og Nero De Troia-druer. 

Desuden har den lagret i seks måneder på slovenske egefade, hvilket har mundet ud i en lækker fyldighed og stærk karakter.

Rødvinen har en flot violet farve med dufte, der præges af blommer, svesker, mørk chokolade, vanilje og kirsebær. Ved første kontakt med tungen smages sødmefyldte nuancer med en masse fed frugt. Samtidig er både syre og tanniner er lige i skabet, så vinen får en god balance og struktur.

Den bør drikkes ved stuetemperatur på 16-18 grader og i et stort glas, så vinen får god mulighed for at ilte.

Du kan læse mere og købe vinen her

Into The Woods G.S.M 2013 – kr. 55,- v/1 flaske

En skøn rødvin fra Domaine Francois Lurton i det sydlige Frankrig. En G.S.M blend med masser af kraft. Dette betyder, at vinen er et blend mellem Grenache, Syrah og Mourvedre.

Into The Woods er en intens og kompleks rødvin med fuld og harmonisk gane. Tilmed er den ekstra fyldig og har en god garvesyre.

Denne rødvin er særligt kendt for at være nuanceret med noter af både blomme, blåbær og sort peber. Desuden har modningen givet dejlige noter af læder, urter og eg. Lader du den ilte, før du drikker den, bliver de jordiske smage og aromaer mere udtalt.

Vinen bør serveres ved stuetemperatur på 16-18 grader. Står vinen i et stuetempereret skab, opnås den perfekte serveringstemperatur med cirka en halv time i køleskabet.

Du kan læse mere og købe vinen her

Artiklen indeholder affiliate-links