Årets påskeopskrift: Sådan laver du lam til påskefrokosten

Dette er et billede af retten "Lam med Hokkaidopuré". Foto: privatfoto.

Påske plejer at være en hyggelig tid for danskerne. Der er altid en masse påskefrokoster der står for døren, hvor vi samles i flok. I år er det forbudt, men selvom du ikke kan samles med dine venner og familie, så har du stadig fortjent en lækker påskefrokost, og denne kan laves både til singlebordet og den lille familie.

 

Læs også

Elsker du bacon? Her er den perfekte pastaret med "baconssovs" til Champions League

 

Påskelam er det mange forbinder med påske og i denne opskrift kan du lære at lave det helt perfekt, og med det skønneste tilbehør.

Påskelam med Hokkaidopuré

Lam kan let lyde eksotisk, men faktisk er det ganske let at lave.

Til denne opskrift skal du bruge:

Lammet:

  • 300 gram lammeculotte (opskriften kan sættes op alt efter hvor mange personer man er)
     
  • Smør
     
  • 2 fed hvidløg
     
  • Hvid peber, friskkværnet
     
  • 2 stængler frisk timian

Hokkaidopuré:

  • 300 gram Hokkaidogræskar
     
  • 3 stilke timian
     
  • 30 gram smør
     
  • 1,5 dl hønsebouillon
     
  • 1 dl fløde

Sådan gør du:

  1. Kom salt, timian, hvidløg og peber i skål og stød det sammen til en krydderiblanding.

 

  1. Herefter skal du skære ridser i fedtmarmoreringen på lammekødet. Du skal både skære på langs og på tværs. Du skal kun skære i fedtmarmoreringen. Ikke i kødet.

 

  1. Nu skal kødet gnides i krydderiblandingen og især ned i rillerne. Steg den kort på fedtsiden i smør på en pande. Put den herefter i ovnen på 175 grader til den har en kernetemperatur på 56 grader.

 

  1. Herefter skal den hvile i 5-10 minutter inden den skæres ud.

 

  1. Hokkaidopurén kan sagtens laves mens du laver lammet. Her starter du med at skære græskaret ud i små firkanter, som steges på panden i smør og med timianstilkene i 6-8 minutter.

 

  1. Herefter tilsættes hønsebouillonen, som man inden har opløst i kogende vand. Tilsæt også fløden, og lad det simre i 25 minutter.

 

  1. Herefter skal massen blendes til en puré.

 

  1. Smag til med salt og peber og evt. saften fra en halv lime.

Nu har du en skøn opskrift på lam. Ønsker du sovs og kartofler til kan du for eksempel bruge opskrifterne herunder, på verdens bedste stegte kartofler og verdens bedste sovs. Har du rester dagen efter er lammet også virkelig lækkert i en burger med sovsen som dressing.

 

Læs også

Muligvis verdens lækreste sovs - Her er sovsen du får lyst til at drikke med sugerør

 

Læs også

Mors opskrift på perfekte stegte kartofler tager internettet med storm