I Danmark er banankage en klassiker. Ofte laves den med bananer, chokolade og nødder og toppes derefter med smeltet chokolade.
Kigger man derimod på det amerikanske 'banana bread' bliver det ofte spicet op med æbler eller karamel. Her får du en opskrift på, hvordan du laver banankage, der også indeholder æbler.
Ingredienser:
- 1 hakket æble - vælg lige præcis den sort, du synes er god.
- 2 modne bananer
- 2 æg
- 1 dl. æblemos
- 3/4 tsk. bagepulver
- 2 dl. sukker
- 1 1/2 tsk. kanel
- 4 dl. hvedemel
- 1/4 tsk. salt
- 1 tsk. vanilje
- 1/2 dl.
- 1 dl. mælk
Fremgangsmåde:
- Varm ovnen op til 175 grader
- Mos bananerne og skær æblet ud i tern.
- Bland mel, salt, bagepulver, sukker, vanilje og kanel i en skål
- Bland æblemos, æg mælk, olie, moste bananer og hakkede æbler i en anden skål
- Tilsæt blandingen til melblandingen og rør rundt til du får en lind dej
- Dæk en bageform i bagepapir og held dejen herover i
- Bag kagen ved 175 grader i ca 60 minutter
Historien bag
Det amerikanske 'banana bread' er blevet en klassisk kage. Den kom først til USA i 1870'erne og det tog den en rum tid for at bane sig vej ind i kogebøgerne. Første gang den ses som kogebogsopskrift er i 1930'erne, hvor bagepuvleret også er blevet mere udbredt.
Nogle mad-historikere tror, at 'banana bread' var et resultat af 'the Great Depression', fordi de hjemmegående husmødre ønskede at udnytte alle bananer og ikke smide de overmodne ud. Andre mener, at 'banana bread' er blevet udviklet i erhvervskøkkener for at promovere bagepulveret.