De fleste danskere elsker Nachos, vi elsker kombinationen af den smeltede ost og de salte chips. Med denne opskrift på varm ostedip får du muligheden for helt selv at dosere mængden af ost på dine chips, og samtidig kan du variere indholdet i din ostedip lige så tosset du vil.
Ingredienser
- 230 gram flødeost
- 130 gram creme fraiche
- 300 gram frisk spinat
- 1 fed hvidlød
- 1/2 tsk. salt
- 1/4 tsk. peber
- 70 gram revet parmasanost
- 200 gram mozzarella
- hakket persille
Fremgangsmåde
-
damp spinaten til den er blød, fjern overskydent vand og hak det i mindre stykker.
-
Varm ovnen til 200 grader
-
Put flødeosten, den tilberedte spinat, hvidløg, salt peber, creme fraiche parmasan ost og halvelen af mozzarellaen i en skål og rør det sammen.
-
Put blandingen i et ovnfast fad og drys resten af mozzarellaen på toppen
-
Bag dippen 20 minutter eller indtil den bobler og osten er smeltet.
-
Drys persille på toppen og server med tortillachips, grønsagstave eller brød.
Variationer
Det gode ved at lave sin egen ostedip er, at man kan variere den og tilføje sit yndlingsindhold. Vi har dog fra redaktionen et par forslag til testede toppings, som vi ved fungere godt.
- Artiskokker: tilføj 70 gram hakkede artiskokhjerter
- Bacon: steg en pakke bacon tern og tilføj dem til ostedippen
- Soltørrede tomater: tilføj 10 hakkede soltørrede tomater.
- Champignoner: tilføj 70 gram hakkede stegte champignoner