Skal du have gæster i påsken, og ved du endnu ikke hvad desserten skal stå på? Så skulle du tage og læse med her.
På sin profil på Instagram har Micki Cheng, som de fleste kender fra DR-programmet 'Den store bagedyst', nemlig delt sit bud på en påskekage - en påskecheesecake, som udover at være 'mega lækker' også er simpel.
PÅSKECHEESECAKE
Opskriften er til otte personer og nedenfor kan du se, hvad du skal bruge:
Bund:
360 gram kiks (Micki har brugt 180 gram digestive og 180 gram Bastogne-kiks)
160 gram smør
Ostecreme:
5 blade husblas
1 teske vaniljepasta eller 1/2 vaniljestang
125 gram flormelis
200 gram flødeost naturel
2 deciliter cremefraiche
4 deciliter piskefløde
1 citron, saft og skal
Pynt:
Marcipan-æg
Citronmelisse eller timian
Blomster
Sådan gør du
'Knus kiksene til krummer og smelt smørret. Bland smør og kiksekrummer godt sammen. Tag en springform eller en justerbar kagering og mål ud til ca. 24-25 cm i diameter. Kom et stykke kageplast i ringen og placér ringen uden bund på en tallerken. Stil bunden på køl til du skal bruge den,' forklarer Micki Cheng i Instagram-opslaget og fortsætter:
'Udblød husblas i koldt vand. Skrab korn af vaniljestang og bland med lidt flormelis. Pisk flødeost med cremefraiche, flormelis og vanilje. Tilsæt revet citronskal. Pisk fløden let stiv. Varm citronsaften op i en gryde, vrid husblas og smelt den i citronsaften. Kom 1 stor spiseske ostemasse i den lune citronsaft. Rør godt rundt. Tilsæt endnu en stor spiseske ostemasse. Rør rundt. Hæld den nu tempererede citronsmasse i den resterende ostemasse og pisk hurtigt sammen. Vend den letpiskede fløde i ostemassen og hæld det oven på kilsebunden. Lad den sætte sig mindst 3 timer på køl.'
Slutteligt skal kagen pyntes med påskeæg, lidt grønt og spiselige blomster.
Du kan se 'Bagedyst'-stjernens påskecheesecake herunder.