Der er ikke brug for nogen 'anden' opskrift: Sådan laver du den perfekte juleand

24/12/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Julen nærmer sig med hastige skridt, så hvis du ikke har styr på din juleand endnu, så er det ved at være høje tid.

Mest læste i dag

Hvis det er dig, der står for juleanden til juleaften, så får du herunder et tip til, hvordan du kan tilberede den helt perfekte juleand.

Her er en opskrift på en perfekt tilberedt juleand, der kan serveres 8-10 personer:

Ingredienser:

  • 1 juleand (på omkring 4-5 kg)

  • 2 spsk salt

  • 1 tsk peber

  • 1 spsk tørret rosmarin

  • 1 spsk tørret timian

  • 1 spsk tørret basilikum

  • 4 skiver bacon

  • 2 løg, skåret i både

  • 1 gulerod, skåret i både

  • 1 stang selleri, skåret i både

  • 2 dåser hakkede tomater

  • 2 glas rødvin

  • 4 dl hønsebouillon

Fremgangsmåde:

  1. Preheat ovnen til 220 grader.

  2. Skrub anden indvendigt og udvendigt med en køkkenbørste for at fjerne eventuelle rester af fjer.

  3. Bland salt, peber, rosmarin, timian og basilikum sammen i en lille skål. Gnid blandingen ind i anden, både indvendigt og udvendigt.

  4. Læg anden i en stor bradepande og dæk den med skiver af bacon.

  5. Læg løg, gulerod og selleri omkring anden i bradepanden.

  6. Hæld hakkede tomater og rødvin over anden og hæld hønsebouillon i bradepanden.

  7. Dæk bradepanden med stanniol og bag anden i ovnen i 1 time og 15 minutter. Fjern stanniolen og bag i yderligere 30 minutter, indtil anden er gylden og sprød.

  8. Lad anden hvile i 15 minutter, inden du skærer den og server den med dine yndlingsjulede tilbehør.

Bon appétit!

Anbefalet til dig