Genial opskrift til weekendens store bøf

10/03/2020

Nanna Christina Smidt

Dette er et modelfoto af bøffer. Med denne sovs bliver retten fuldendt. Foto: Shutterstock.
    Står du og mangler inspiration til, hvad du skal spise i weekenden, så har vi her den perfekte opskrift til dig. Smid de store bøffer på panden (eller grillen, hvis du allerede har fundet den frem). Til bøffer skal du have sovs, og man kan ikke få for meget sovs, så du kan selvfølgelig altid lave dobbelt portion. Spis sovs til Selvom dette kun er en opskrift på sovs, så kan du bruge en af vores tidligere opskrifter til tilbehøret. For eksempel denne med stegte kartofler: Denne sovs er nem at lave, og der skal meget simple ingredienser til. Derfor kan den laves af enhver, og den smager himmelsk. Så skal du blæe dig med dine gastronomiske evner, så kan du sagtens diske op med denne sovs, for der er ingen der kan smage, at den er helt simpel at lave. Det skal du bruge: 100 gram smør   70 gram tomatpuré   2,5 dl piskefløde   1 tsk. sukker   2. tsk. knust rosemarin   Cirka 2 spsk. whisky Sådan gør du: Opskriften er meget simpel, og du skal bare starte med at smelte smør ved svag varme   Herefter tilsætter du resten af ingredienserne, og varmer op under det   Sørg for at sovsen ikke kommer til at koge   Smag til med whisky Lige til at servere Sovsen passer perfekt til et par store røde bøffer, men går også fint til både kylling og lam. Er du vant til færdiglavet sovs, er dette en god afveksling, og den er stort set lige så nem at lave. Server den med kød og noget lækkert tilbehør som stegte kartofler og årstidens grønt. Er du mere til svampe? Så kan du prøve at lave denne opskrift:  

Mest læste i dag

 

 

Står du og mangler inspiration til, hvad du skal spise i weekenden, så har vi her den perfekte opskrift til dig.

Smid de store bøffer på panden (eller grillen, hvis du allerede har fundet den frem). Til bøffer skal du have sovs, og man kan ikke få for meget sovs, så du kan selvfølgelig altid lave dobbelt portion.

Spis sovs til

Selvom dette kun er en opskrift på sovs, så kan du bruge en af vores tidligere opskrifter til tilbehøret. For eksempel denne med stegte kartofler:

Denne sovs er nem at lave, og der skal meget simple ingredienser til. Derfor kan den laves af enhver, og den smager himmelsk. Så skal du blæe dig med dine gastronomiske evner, så kan du sagtens diske op med denne sovs, for der er ingen der kan smage, at den er helt simpel at lave.

Det skal du bruge:

  • 100 gram smør
     
  • 70 gram tomatpuré
     
  • 2,5 dl piskefløde
     
  • 1 tsk. sukker
     
  • 2. tsk. knust rosemarin
     
  • Cirka 2 spsk. whisky

Sådan gør du:

  1. Opskriften er meget simpel, og du skal bare starte med at smelte smør ved svag varme
     
  2. Herefter tilsætter du resten af ingredienserne, og varmer op under det
     
  3. Sørg for at sovsen ikke kommer til at koge
     
  4. Smag til med whisky

Lige til at servere

Sovsen passer perfekt til et par store røde bøffer, men går også fint til både kylling og lam. Er du vant til færdiglavet sovs, er dette en god afveksling, og den er stort set lige så nem at lave.

Server den med kød og noget lækkert tilbehør som stegte kartofler og årstidens grønt.

Er du mere til svampe? Så kan du prøve at lave denne opskrift:

 

Anbefalet til dig