Genialt pasta-trick får nettet til at koge over

Foto: TikTok

En kvindes video med et smart pasta-trick er nu gået verden rundt.

Italienere verden over hænger sandsynligvis med hovedet i skuffelse, efter at været vidne til, hvordan denne kvinde tilbereder sin pasta.

I en video, der er gået viralt på det sociale medie TikTok, viser en kvinde, hvordan hun koger sin pasta i tomatsauce fremfor vand - og det er fået folk til tasterne. 

Læs også

Kæmpe hit: Nemme nybagte boller med Nutella-fyld

I videoen refererer hun selv til sin metode som et "hack" (et trick, red), og det har sat gang i en heftig debat om, hvorvidt det er genialt eller direkte forkert. 

Luciana Sampogna, der driver en italiensk kokkeskole i Sydney, har fortalt News.com.au, at det er 'helt forkert' på baggrund af, at vand hjælper med at frigive stivelsen i pastaen.

Foto: TikTok

"Det skal være let. Tag fat i salten og få frigivet stivelsen," sagde hun. "At koge det i tomatsauce er simpelthen forkert, og det er utænkeligt." 

Hun gik endda så vidt, at hun sagde, at hun aldrig selv har gjort det, og at hun 'aldrig ønsker at gøre det i sit liv'. 

Carmel Ruggeri, der driver Sicilian Food Tours i Sydney, fortalte News.com.au, at ulempen ved denne metode er, at den resulterer i mere stivelse i pastaen, hvorfor hun bakkede op omkring Luciana Sampogna. 

"Det fungerer stadig. Det fungerer fint. Jeg har smagt det og spist det selv," fortalte hun til News.com.au. "Men det fungerer kun i en lille skala, med et halvt kilo pasta. Jeg ville ikke gøre det med mere."

Foto: TikTok

"Og det er naturligvis mere 'sovset' på denne måde, hvilke ikke alle finder tiltalende," sagde hun også. 

Klippet, der oprindeligt blev delt af TikTok-brugeren @jasminegiltrow, viser en kvinde, der hælder en krukke tomatsauce i en gryde på sit komfur. Herefter tilføjer hun en smule vand, hvorefter hun dumper en håndfuld spaghetti i gryden. 

I takt med, at det begynder at koge, tilføjer hun derefter kødboller, hvorefter hun til slut serverer det på en tallerken. Mange mener, at det er 'genialt', mens andre, især italienere, er blevet rasende.

Foto: TikTok

"Italieneren i mig er rystet over denne video," skrev en irriteret mand. 

"Jeg er italiener. Gør det ikke," skrev en anden. 

"Jeg er ikke engang italiener, men det her knuste mit hjerte," skrev en tredje, mens en fjerde person skrev: "Jeg er ikke engang italiener, og jeg ved, at dette er forkert. Ryster på hovedet." 

Det var dog ikke alle, der havde et problem med 'hacket', hvorfor en bruger på TikTok blandt andet har spurgt, hvorfor "alle er så sure". 

Læs også

Dette må du aldrig gøre med din pasta

"Det her er virkelig slet ikke så forkert. Hvis hun havde tilføjet kogende vand, mens hun lavede maden, havde det været en risotto-lignende teknik," skrev en person. 

Som svar på de mange reaktioner, som kvinden, der delte den kontroversielle TikTok-video, har fået, hævder hun, at det 'skulle være en vittighed, som verden ikke forstod'. Til sidst understregede hun, at hun ikke laver mad på denne måde.