Her er opskriften på verdens bedste grill-tilbehør

24/04/2020

Kathrine Frich Lindstrøm

Foto: shutterstock
Nu hvor solen skinner flokkes vi danskere ud i haven. Det betyder grillmad, og her får i vores bud på verdens bedste tilbehør til grillmaden

Mest læste i dag

Når man griller er det kødet der er i centrum. Vi kredser for det, maniere det, og søger for at det er grillet til perfektion. Tilbehøret derimod bliver ofte glemt, og mens vi mæsker os i det lækre kød nøjes vi med en salat som tilbehør. Det skal der rådes bod på! Derfor får i her en opskrift på lækre kartofler pakket ind i bacon og stegt på grillen.

Ingredienser:

  • 1 bakke små kartofler (der kan bruges nye kartofler)
  • 3 pakker bacon

 

Fremgangsmåde:

  1. Vask og kog kartoflerne i 20 minutter (er de megte beskidte kan de skrældes)
  2. Skær bacostrimlerne over på midten
  3. Rul baconen om en kartoffel og sæt på et spyd, sæt ca. 4-5 kartofler på et spyd
  4. Læg kartoffelspydene på grillen ved indirekte varme i 20-30 min.
  5. Vend spydene et par gange til baconet er sprødt

Flere danskere tyer til gasgrillen

I 2017 lavede Kosan gas en undersøgelse der viste at danskerne er blevet vilde med gasgrillen! 

Faktisk er antallet af danskere der griller med gas fordoblet fra 2011 til 2016. Undersøgelsen viste også at 30% af danskerne foretrækker gasgrillen frem for kulgrillen - dette tal er også en fordobling. Derudover fremgår det at 65% af danskerne synes det er hyggeligere at grille, end at lave mad i køkkenet.

Der er også en del danskere der griller udenfor sommermånederne, undersøgelsen viser at hver femte dansker griller to til tre gange om ugen uden for sommermånederne. Den største grund til at danskere ikke griller er tiden. Undersøgelsen peget netop på tidsforbruget som den hovedsagelige grund.

Anbefalet til dig