Rigtig mange danskere er sendt hjem fra arbejde og i stedet for at se det som noget negativt, har vi her på redaktionen valgt at se mulighederne. Hvornår har du foreksempel sidst lavet aftensmad, der skulle stå i ovenen hele dagen? Det er en af de muligheder, man har, når man arbejder hjemmefra.
Ingredienser:
- 2400gramNakkefilet. helt afpudset
Dry Rub til pulled pork:
- 2 spsk. Salt
- 3 spsk. Rørsukker
- 3 spsk. Paprika
- 2 spsk. Barbecue krydderi
- 0.5 spsk. Cayennepeber
- 1 spsk. Chili mild, stødt
- 0.5 spsk. Spidskommen, stødt
Barbecue sauce:
- 0.5 dl. Olivenolie
- 2 dl. Tomatketchup
- 2 spsk. Brun farin
- 2 spsk. Soja sauce
- 1 spsk. Worcestershiresauce
- 1 tsk. Cayennepeber
- 2 fed Hvidløg
- Salt
- Peber
- 1tsk. Chili mild, stødt
Coleslaw:
- 1000 g. Hvidkål
- 500 g. Gulerødder
Marinade:
- 1 spsk. Honning
- 1 spsk. Dijonsennep
- 1 dl. Æblecidereddike
- 3 tsk. Sellerisalt
- 2 spsk. Sukker
- 1 tsk. Spidskommen, stødt
- Peber
Dressing:
- 2 dl. Creme fraiche 18 %
- 2.5 dl. Mayonnaise
- Salt
- Peber
- 3 tsk. Sukker
Fremgangsmåde
- Aftenen før blandes krydderierne til dry rub'en. Kødet grubbes med dry rub og ligges i en stegepose. Alt overskydende dry rub hældes ned i stegeposen. Stegeposen med nakkefileten lægges i et ildfast fad i køleskabet til næste morgen.
- Alle ingredienser til barbecuesaucen blandes og den stilles også i køleskabet til næste dag.
- Dagen efter cirka 10-12 timer før servering sættes kødet i ovnen og ovnen sættes på 100 grader c. alm. ovn.
- Efter ca. 7 timer prikkes et lille hul i posen med spidsen af en kniv.
- 1 time før servering tages stegen ud af ovnen, væsken hældes fra og kødet lægges tilbage i det ildfaste fad.
- Ovnen skrues nu op på 200 grader C. alm. ovnden sidste time indtil servering.
- Når kødet er færdigt, trækkes kødet fra hinanden og serveres.
Coleslaw:
- Snit hvidkålen fint.
- Riv gulerødderne på rivejern.
- Bland kål og gulerod sammen.
- Rør marinaden sammen og bland kål og gulerødder i en stor plasticpose
- Lad det trække i omkring en time i køleskabet.
- Rør dressingen sammen.
- Hæld marinaden fra kålblandingen
- Kom kålblandingen i dressingen og vend det hel rundt, umiddelbart før servering.