Her er opskriften på verdens bedste pulled pork burger

13/03/2020

Kathrine Frich Lindstrøm

Foto: Shutterstock
Er du en af de mange tusinde danskere der er sendt hjem fra arbejde? Så har vi her den helt perfekte opskrift på langtidsstegt pulled pork til at forsøde din weekend eller den kommende arbejdsuge.

Mest læste i dag

Rigtig mange danskere er sendt hjem fra arbejde og i stedet for at se det som noget negativt, har vi her på redaktionen valgt at se mulighederne. Hvornår har du foreksempel sidst lavet aftensmad, der skulle stå i ovenen hele dagen? Det er en af de muligheder, man har, når man arbejder hjemmefra.  

Ingredienser:

  • 2400gramNakkefilet. helt afpudset

Dry Rub til pulled pork:

  • 2 spsk. Salt
  • 3 spsk. Rørsukker
  • 3 spsk. Paprika
  • 2 spsk. Barbecue krydderi
  • 0.5 spsk. Cayennepeber
  • 1 spsk. Chili mild, stødt
  • 0.5 spsk. Spidskommen, stødt

Barbecue sauce: 

  • 0.5 dl. Olivenolie
  • 2 dl. Tomatketchup
  • 2 spsk. Brun farin
  • 2 spsk. Soja sauce
  • 1 spsk. Worcestershiresauce
  • 1 tsk. Cayennepeber
  • 2 fed Hvidløg
  • Salt
  • Peber
  • 1tsk. Chili mild, stødt

Coleslaw: 

  • 1000 g. Hvidkål
  • 500 g. Gulerødder

Marinade:

  • 1 spsk. Honning
  • 1 spsk. Dijonsennep 
  • 1 dl. Æblecidereddike
  • 3 tsk. Sellerisalt
  • 2 spsk. Sukker
  • 1 tsk. Spidskommen, stødt
  • Peber

Dressing:

  • 2 dl. Creme fraiche 18 %
  • 2.5 dl. Mayonnaise
  • Salt
  • Peber
  • 3 tsk. Sukker

Fremgangsmåde

  1. Aftenen før blandes krydderierne til dry rub'en. Kødet grubbes med dry rub og ligges i en stegepose. Alt overskydende dry rub hældes ned i stegeposen. Stegeposen med nakkefileten lægges i et ildfast fad i køleskabet til næste morgen.
  2. Alle ingredienser til barbecuesaucen blandes og den stilles også i køleskabet til næste dag.
  3. Dagen efter cirka 10-12 timer før servering sættes kødet i ovnen og ovnen sættes på 100 grader c. alm. ovn.
  4. Efter ca. 7 timer prikkes et lille hul i posen med spidsen af en kniv.
  5. 1 time før servering tages stegen ud af ovnen, væsken hældes fra og kødet lægges tilbage i det ildfaste fad.
  6. Ovnen skrues nu op på 200 grader C. alm. ovnden sidste time indtil servering.
  7. Når kødet er færdigt, trækkes kødet fra hinanden og serveres.

Coleslaw: 

  1. Snit hvidkålen fint.
  2. Riv gulerødderne på rivejern.
  3. Bland kål og gulerod sammen.
  4. Rør marinaden sammen og bland kål og gulerødder i en stor plasticpose
  5. Lad det trække i omkring en time i køleskabet.
  6. Rør dressingen sammen.
  7. Hæld marinaden fra kålblandingen
  8. Kom kålblandingen i dressingen og vend det hel rundt, umiddelbart før servering.

Anbefalet til dig