Himmelsk kage hitter: Nem og lækker

26/01/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: YouTube/Il Rifugio Perfetto
Elsker du lækre kager, som også er nemme at lave? Så vil denne helt sikkert blive en favorit.

Mest læste i dag

De fleste har en svaghed for noget i det søde køkken, og for mange gælder det især kage. Denne kage er både nem og lækker - så kan man næsten ikke forlange mere. En kombination af sprød og luftig butterdej, med en lækker creme. Det skriver Newsner.

Alt du skal bruge er:

2 ruller butterdej

50 cl mælk ( du kan også bruge soja eller havremælk i stedet for)

4 æggeblommer

50 gram mel 

100 g sukker 

250 g mascarpone

Vaniljeekstrakt

Sådan gør du

Du starter med at finde en stor kasserolle  eller gryde frem. Slå æggene ud og kom de fire æggeblommer i. Hæld derefter sukker i  og til sidst mel i. Pisk det sammen til en masse.

Start med at hælde halvdelen af den kolde mælk i, pisk det sammen med de andre ingredienser - derefter hælder du den sidste halvdel af mælken i. Pisk forsigtigt, til massen er blandet godt sammen.

Tilføj vaniljeekstrakt eller vaniljepulver, reguler mængde efter smag. Varm derefter blandingen op ved middelvarme.

Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme. 

Dæk to bradepande med bagepapir og spred butterdejen ud over hver sin hele plade. Skær en stor cirkel ud af butterdejen ved hjælp af en form.

Så har du nu to bunde.

Skær et ternet mønster i den ene dej. Se billedet herunder:

Foto: YouTube/Il Rifugio Perfetto

 

Foto: YouTube/Il Rifugio Perfetto

Derefter pensler du med vand og der drysses med sukker.

Flyt stykkerne fra hinanden, så der er mellemrum og plads til at hæve. Læg den anden cirkel dej på sin egen plade.

Bag begge midt i ovnen i cirka 15 minutter.

Hold øje med dejen, så den ikke bliver brændt. Efter cirka et kvarter tager du begge plader ud og stiller dem til side.

Derefter tager du massen du forberedte tidligere og tilføjer 250 gram mascarpone. Brug en håndmikser for at piske det sammen til en luftig creme.

Tag et stort fad frem, hvor den aftagelige form passer. Læg den flade ovnbagte butterdej i bunden og smør derefter cremen på.

Placer alle butterdejsfirkanter på cremen. Stil i køleskabet og lad dem køle af i to timer.

Drys til sidst flormelis på inden kagen serveres.

Foto: YouTube/Il Rifugio Perfetto

Anbefalet til dig