Hvis der er noget tyskerne er gode til, så er det at lave æblekompot. Æblekompot er en af de mest elskede efterårsdesserter i Danmark.
Den bløde masse, fløde og syrlige æbler gør den uimodståelig.
I Tyskland er de dog exceptionelle til at lave æblekompot, hvilket går under navnet Apfelkompott. Hvordan tilbereder man æblekompot i Tyskland? Er æbler sunde, og gælder det også for en æblekompot?
Opskrift på ægte tysk æblekompot (Apfelkompott) - Det skal vi bruge
6-8 æbler (gerne syrlige, som Granny Smith)
50 g smør
100 g sukker
1 tsk kanel
1 dl vand
1 spsk citronsaft
Sådan gør du:
Skræl og skær æblerne i små tern.
Smelt smør i en gryde og tilsæt æblerne, sukker, kanel, vand og citronsaft.
Lad det simre ved lav varme i ca. 20-25 minutter, til æblerne er møre og kompotten er tyk.
Rør jævnligt i kompotten under tilberedningen.
Lad kompotten køle lidt af før servering.
Serveres lun eller kold, gerne med flødeskum eller vaniljeis.
En lækker tysk æblekompot (Apfelkompott) vil kunne opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder i op til 5 dage.
Varm den let op før servering for at genopfriske smagen.
Er æbler sunde?
Ja, æbler er ikke kun lækre, men også sunde. De er rige på kostfibre, vitaminer som C og K, og antioxidanter. De hjælper med at regulere blodsukkeret og kan bidrage til et sundt hjerte.
Pas på sukkerindholdet i æblekompot
Selvom æbler i sig selv er sunde, så er det ikke helt tilfældet, hvis de er sovset ind i sukker.
Hvis du er blandt dem, der også gerne spiser det med lidt creme fraiche eller vaniljeis, så kan det pludselig gå hurtigt og så vil sukkerindholdet forvandle desserten til en kaloriebombe. Så husk at nyde den med måde.