IKEA afslører legendarisk opskrift: Nu kan du lave köttbullar derhjemme

Hvis du savner IKEAs köttbullar, så kan du lave dem selv. Foto: Shutterstock.

Selvom IKEA åbner alle deres varehuse i Danmark på mandag, så du kan købe svenske møbler, så er det ikke alt du kan få derfra endnu. Deres ellers så populære restaurant åbner ikke med det samme, så du kan ikke afslutte din tur i IKEA med köttbullar mere.

Hvis du savner det svenske køkken, som de fleste danskere nok mest oplever gennem IKEA, så får du nu mulighed for at lave de lækre köttbullar derhjemme IKEA har nemlig afsløret opskriften.

Lav selv köttbullar

Coronakrisen har lukket det meste af landet og selvom mange ting igen begynder at åbne, så har restauranterne stadig forbud mod at åbne. Men nu skal du ikke længere undvære IKEAS mad. De har nemlig offentligtgjort opskriften på deres köttbullar. Det skriver B.T.

Det er IKEA i Storbritannien der har afsløret opskriften på den svenske nationalret, som de laver den.

IKEA har lavet opskriften som de laver deres manualer. Så derfor burde den være lige til at gå til. Ellers kan du læse den her:  

Det skal du bruge:

Til köttbullar:

  • 500 gram oksekød
  • 250 gram svinekød
  • 1 løg (finthakket)
  • 1 fed hvidløg
  • 100 gram rasp
  • 1 æg
  • 5 spsk sødmælk
  • Salt og peber
  • Olie til stegning

Til flødesovs:

  • 1 dl olie
  • 40 gram smør
  • 40 gram hvedemel
  • 150 ml grøntsagsbouillon
  • 150 ml oksebouillon
  • 150 ml fløde
  • 2 spsk sojasauce
  • 1 spsk dijonsennep

Sådan gør du:

Læs også

Elsker du bacon? Her er den perfekte pastaret med "baconssovs" til Champions League

 

Köttbullar:

  1. Du skal starte med at blande kødet godt sammen. Herefter skal du hakke løget fint og blande det med kød, hvidløg, rasp, æg og tilsætte mælk, salt og peber.
  2. Nu skal du lave små runde boller af farsen, og lægge dem på en tallerken i køleskabet, hvor de skal stå i to timer, eller mister de formen.
  3. Put olie på en stegepande og varm den op til middel varme. Du skal være forsigtig når du lægger bollerne på panden.
  4. Herefter skal du stege dem, til de er gyldne.
  5. Put dem i ovnen i 30 minutter

Sovs:

  1. I mens kan du lave sovsen. Du starter med at smelte smørret. Herefter tilsætter du mel og rører rundt med du varmer op under omrøring i to minutter.
  2. Nu skal du tilsætte bouillon og fortsætte med at røre rundt.
  3. Til sidst tilsætter du fløde, sojasovs og sennep, og lader sovsen koge op indtil den bliver tykkere. Når den har den rette konsistens, er den klar.

Når du ikke kan komme til IKEA må IKEA komme til dig.

 

Læs også

Brug dit hamstrede gær fornuftigt: Her er den bedste opskrift på brioche burgerboller