September er den perfekte tid til at lave en lækker og sprød blomme-crumble kage. Der er mange der mener, at efteråret kalder på æblekager og æbletærter, men jeg er nu af den overbevisning, at en sprød blomme-crumble kage er det bedste i september.
Den er bedst, når vi ændrer den lidt og tilføjer lidt mandel. Denne smørmandel-blanding og de søde-syrlige blommer skaber en perfekt kage, som så absolut er værd at vente på.
De bedste frugter er sæsonbetonede. Jordbær spises i juni, kirsebær i juli og blommer i september. Det er her, de er mest lækre, så hvis man er ked af, at jordbærsæsonen er slut, så kan man glæde sig over, at blommesæsonen først for alvor er begyndt.
Selve kagen er super nem at lave, så gør din indkøbsliste klar og gå i gang med at lave denne dessert, som dine venner og familie vil tigge om opskriften for.
Opskrift på lækker og mør blomme-crumble kage
Ingredienser til mørdejsbunden:
250 g hvedemel
80 g fløde (18%)
100 g smør
30 g sukker salt
Ingredienser til mandelcrumble:
100 g mel
60 g smør
60 g sukker
50 g mandelsplitter
Derudover: 20 friske modne blommer
Fremgangsmåde:
Start med at forberede blommerne. Vask dem, halver dem og fjern stenene. Skær derefter frugten i mindre stykker, f.eks. i kvarte.
Lav nu mørdejsbunden - Bland mel, sukker og salt i en stor skål.
Tilsæt det kolde smør i tern og fløden.
Gnid ingredienserne sammen med fingrene, til du får en smuldre-konsistens.
Ælt derefter dejen til en ensartet kugle, pak den ind i film og læg den i køleskabet i en halv time.
I mellemtiden laves crumble-toppen.
Bland alle ingredienserne i en skål og brug fingrene til at lave små klumper.
Opbevar i køleskabet, indtil blommekagen skal samles.
Rul mørdejsbunden ud og læg den i en tærteform. Skær kanterne til. Læg blommerne i bunden og drys rigeligt med mandelcrumble over. Det giver en lækker blommekage med sprød konsistens.
Bag den ved 185°C i 30 minutter. Crumblen skal være let brun. Kagen kan serveres med en kugle vaniljeis, men det er ikke nødvendigt.
Velbekomme!