Kæmpe cookie kage

Foto: Julie Mia Lerche Møller

Cookie-cravings? Så læs videre! Her får du opskriften på den lækreste, sprøde cookie kage med Snickers.

Cookie kage med Snickers er en af de slags kager, du kommer til at bage igen. Den smager nemlig super lækkert, og så er det en nem kage. Du finder opskriften nederst i artiklen eller lige her. 

Læs også

Sådan laver du let en lækker cheesecake

Kæmpe cookie kage med karamel og peanuts

Cookiekage med Snickers består af en cookiedej med saltede peanuts og hakket chokolade i samt en karamelsovs. Så det er altså fyldet i kagen, der gør det til en lækker snickerskage. 

Selve cookie-dejen udgør bunden og låget i cookie-kagen, og i midten er der et lag karamelsovs. Kagen skal kun bages i 16-18 minutter, og selvom det kan lyde af kort tid for en kage, så skal den ikke have længere tid. Kagen skal være lidt blød i det, når den kommer ud af ovnen. Cookie kagen smager allerbedst, hvis den lige er en smule underbagt. 

Nem og lækkert: Cookiekage med Snickers

Nem kollegakage

Snickerskagen er også en god kollegakage, den kan nemlig bages dagen inden, at den skal serveres. Så hvis du skal bage en kage, du kan have med på arbejde, så er den her cookie kage med snickers et rigtig godt bud på en nem og lækker kollegakage. 

Ingredienser

  • Cookiedej:

  • 110 gram sukker

  • 130 gram brun farin

  • 140 gram blødt smør

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 1 æg

  • 250 gram hvedemel

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 tsk natron

  • 1 nip salt

  • 100 gram mørk chokolade

  • 200 gram saltede peanuts

  • Karamelsovs

  • 1 ds dulce de leche

Sådan gør du:

  1. Cookiedej: Pisk sukker, brun farin, smør og vaniljesukker sammen.

  2. Tilsæt ægget og pisk det godt sammen.

  3. Bland hvedemel, bagepulver, natron og salt i og rør dejen godt sammen.

  4. Tilsæt chokolade og peanuts i dejen og rør rundt.

  5. Del dejen i to og sæt på køl i en time.

  6. Herefter tændes ovnen på 180 grader varmluft.

  7. Put bagepapir i en form (cirka 23 cm i diameter) og fordel den ene halvdel af cookiedejen i bunden. Pres dejen ud, så den fylder hele bunden.

  8. Fordel karamelsovsen ovenpå bunden i et nogenlunden jævnt lag. Undgå at komme karamelsovs helt ud til kanten. Der må gerne være en 1 cm ud til kanten, så cookie-låget kan presse lidt ned ude langs kanten, så karamelsovsen ikke flyder ud.

  9. Fordel den anden halvdel af cookie-dejen ovenpå, det behøver ikke være ét låg. Det må gerne være klatter af cookie-dej, der er mast lidt ud, der fordeles udover bunden og karamelsovsen. 

  10. Bag kagen i 16-18 minutter og lad kagen køle lidt af, inden den serveres.

Opskriften er udarbejdet af Julie Mia Lerche Møller, som står bag siden Cakewoman.dk, hvor du kan finde opskrifter på lækre kager og bagværk.

Læs også

Trænger du til en drink? – Her er opskriften på en Gin & Tonic sandkage