Duften af nybagt brød er skøn - og der er intet bedre end hjemmebagt brød til morgenmad eller til en hyggestund om eftermiddagen.
Kan du samtidig godt lide Nutella, marmelade, flødeost eller lignende - så er det oplagt at tilføje dette som fyld.
Du behøver ikke være super-bager for at kaste dig ud i at bage disse boller - de er nemme og der skal bruges få basale ingredienser.
Du skal bruge følgende
For at bage en portion på omkring 10 boller, skal du bruge følgende:
400 g mel
80 g sukker
50 g smør
6 g tørgær
150 ml varm mælk - evt. Sødmælk
1 æg
1 revet citron
Nutella, marmelade, flødeost eller andet til fyld.
Æg eller mælk til pensling
Sådan gør du
Start med at hælde hvedemel gennem en si og ned i en stor skål.
Tilføj sukker og tørgær - bland herefter de tørre ingredienser sammen.
Tilføj herefter 1 helt æg og revet citronskal fra 1 citron.
Tilføj nu det smeltede smør og rør det hele godt sammen i skålen.
Tilføj den varme mælk og rør det sammen.
Herefter dejen æltes sammen til den er en helt glat kugle.
Dejen lægges i skålen, som dækkes af vitawrap og herefter et viskestykke. Dejen skal nu hæve i en time.
Efter en times hævning skal dejen æltes grundigt igennem.
Herefter deler du delen i flere dele, gerne med en skarp kniv eller lignende.
Del dejen i den størrelse som du vil have bollerne i.
For herefter bollen som en lille skål, som du fylder med Nuteller eller andet fyld du ønsker.
Foto: YouTube/Il Rifugio Perfetto
Luk fyldet godt inde, så det ikke flyder ud når bollerne bages.
Læg bollerne i en ovnfast form. Læg vitawrap over formen og herefter et viskestykke.
Lad dem hæve i yderligere en time.
Herefter pensler du bollerne med æg eller mælk, og bager dem i formen ved 180 grader, i 20-25 minutter.
Når du tager bollerne ud, kan du tage en tallerken over formen og derefter vende den på hovedet. Så kommer bollerne nemt ud.
Drys herefter med lidt sukker eller mel, for at pynte bollerne.
Du kan se en video på Youtube af hvordan du gør herunder.