Kan du ikke bage? Denne chokoladekage kan ikke laves forkert

Denne chokoladekage kan ikke kikse. Foto: Shutterstock

Der findes kun én ting, der er bedre en chokoladekage. Det er en chokoladekage, der er virkelig nem at lave.

Selvfølgelig kan du gå ned i supermarkedet og købe en kagemix, men det er bare ikke helt det samme som at røre dejen sammen selv og smide den i ovne. Desværre kræver flere chokoladekager en grundforståelse for, hvorledes man smeder ingredienserne sammen. Det råder vi bod på med denne kage, som ikke kan gå galt.

INGREDIENSER

  • 1 1/3 kopper almindeligt mel
  • 1 tsk natron
  • 1/3 kop kakaopulver
  • 1 kop rørsukker
  • 1 kop kærnemælk
  • 2 æg
  • 125 g smør, smeltet, afkølet
  • 1 tsk vanilleessens

Fremgangsmåde

  1. Sæt ovnen til 180 grader
     
  2. Find et kagefad (Gerne rundt med en diameter på 20 cm, men andre fade kan sagtens benyttes) - Smør fadet indvendigt med lidt fedtstof eller brug bagepapir.
     
  3. Bland mel, natron og kakao i en skål.
     
  4. Bland kærnemælk, æg, smeltet smør og vanilje i en kande.
     
  5. Lav et hul i din melblanding, hvor du kan hælde kærnemælksblandingen ned i.
     
  6. Brug en el-pisker på lav hastighed indtil dejen er rørt sammen, sæt herefter hastigheden op og rør godt sammen. Omkring tre til fire minutter til dejen er godt smidig.
     
  7. Hæld dejen i det smurte fad.
     
  8. Sæt fadet i ovnen og bag den i 40-45 minutter.

Når kagen er afkølet i fadet i cirka fem minutter, kan du tage kagen ud af fadet og stille den på en rist.

Herefter kan du vælge at pynte kagen med enten glasur, frisk frugt eller den kan spises med flødeskum/creme fraiche. Kagen kan også spises uden uden, den smager helt fantastisk. 

God fornøjelse.

Læs også

Til alle nutellaelskere: 60 sekunder, fire ingredienser, instant smagsorgasme