Karantænekage: Her er kagen både du og dine børn vil elske

17/03/2020

Kathrine Frich Lindstrøm

Foto: Shutterstock
Mange danskere arbejder i disse dage hjemme. Det kan dog godt være svært at få ro til arbejdet når børnene er hjemsendt fra skole, men fat mod! Vi har den perfekte kageopskrift, som du kan lave med dine børn.

Mest læste i dag

Er du en af de danskere, der lige nu forsøger at få en arbejdsdag til at fungere hjemme fra køkkenbordet? Er du også omringet af skrigende børn, der er hjemme på grund af de lukkede skoler? Så har vi her den perfekte kageopskrift. Du kan bage den med dine børn, og bagefter garanterer vi et par minutters ro, mens børnene tygger af munden.

Ingredienser

  • 200 g. hvid chokolade 30%
  • 6 daimbarer
  • 3 æg
  • 200 g, sukker
  • 1 dl. olie
  • 2 spsk.vanillesukker
  • 2.5 dl. mælk
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1.5 dl. kaffe stærk færdiglavet
  • 600 g, hvedemel
  • Evt. 1/2 tsk. stødt kanel.

Glasur:

  • 150 g. hvid chokolade 30%
  • 1 spsk. vanillesukker
  • 0.5 dl. Kaffe færdiglavet
  • 4 Daimbarer
  • 0.5 pakke flormelis

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg og sukker til en skummende hvid masse, bland vanille sukker mælk olie og hakket daim i.
  2. Smelt det hvide chokolade i vandbad eller i mikroovnen men pas på i microovnen at det ikke brander på.
  3. Bland chokoladen og kaffen sammen i en skål for sig kaffen skal være varm. Når det er rørt sammen puttes det i kagen
  4. Nu tilsættes mel og bagepulver til dejen er blød.
  5. Dejen hældes i en bradepande ca. 23x33 cm. Bag kagen i ovn på 200 grader C. alm. ovn i ca. 35 minutter.

 

Glasur:

  1. Smelt den hvide chokolade.
  2. Bland den med kaffen.
  3. Tilsæt vanille sukker, og flormelis, til den har konsistens som alm. glasur.
  4. Fordel glasuren på den bagte og afkølede kage.
  5. Drys hakket daim ud over glasuren, mens den stadig er fugtig så Daimen sidder fast..

Daim - den svenske chokolade

Daim er en hård karamelbar med chokoladeovertræk. Chokoladen er mest populær i Skandinavien, men bliver også solgt i blandt andet Frankrig, Tyskland og Storbritannien.

Chokoladen blev lanceret i Sverige og Norge i 1953, i Finland kom den ti år efter i 1963 og i Danmark blev den først lanceret i 1971.

Tidligere hed chokoladen Dajm, men den har ændret navn i Norden i 1990 for at få samme udtale i alle lande. Også i Storbritannien skiftede chokoladebaren navn. Tidligere hed chokoladen Dime, men Kraft Foods, der ejer mærket, skiftede i 2005 navnet til Daim.

Daim bliver produceret på en fabrik i Upplands Väsby, nord for Stockholm.

 

 

Anbefalet til dig