Læsning kræver ofte både kaffe og kage - så hvorfor ikke spise en kage, som passer til bogens tema. Det er baggrunden for denne kages tilblivelse - og hvis vi selv skal sige det, er den knaldgod!
Ingredienser
Til kagen:
- 150 g. smør
- 350 g. sukker
- 1/2 tsk. vanilje sukker
- 2 æg
- 350 g. mel
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. natron
- 2 tsk. kakao
- 2 1/2 dl. kærnemælk
- 2-3 tsk. æblecidereddike
- 2 bøtter rød frugtfarve
Frosting
- 500 g. flødeost
- 500 g. sigtet flormelis
- 1 citron skal og frost
Rød glasur
- 100 g. flormelis
- 1-2 tsk. rød frugtfarve
- 1 tsk. vand
Rødt sand:
- 1 pakke digestive kiks
- rød frugtfarve efter behov
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 180 grader og klargør en bradepande eller springform
- Pisk smør sukker og vanilje luftigt
- Tilsæt æggene, et ad gangen og pisk ind imellem
- Sigt mel, salt natron og kakaopulver i en anden skål
- Bland kærnemælk, eddike og frugtfarve i en tredje beholder
- Skift mellem at hælde lidt af kærnemælksblandingen og melblandingen op i smør/sukkerblandingen. Sørg for at røre ind i mellem.
- Hæld dejen i den ønskede form og bag kagen i 45-60 minutter
Frosting
- Pist smør til det er glat og cremet, tilsæt derefter flormelis og pisk yderligere 2-5 minutter
- Tilsæt saft og skal fra 1 citron og pisk igen så blandingen bliver jævn
glasur
- Bland flormelis med rød frugfarve
- Bliver blandingen for tynd kan der tilføjes mere flormelis, for tyk kan der tilføjes mere vand eller frugtfarve
Sammensæt kagen
- læg kagen på et fad og smør et jævnt lag frosting ud på den
- Brug glasuren til at tegne et kompas i højre hjørne, lave den stiplede linje og derefter skrive Pridge under krydset.
- knus en pakke digestive kiks og tlføj rød frygtfarve
- Lig de knuste kiks omkring kagen
- Voila - Nu står du med din helt egen Uluru kage!
Baggrunden:
Kagen er fundet på som tilbehør til Claus Lohmans bog "Ukendt Land" der udkommer i dag. I den forbindelse har Claus læst højt af sin bog, og det kan du høre her.