Lækker Uluru-kage med spiseligt sand

Opskrifter
Foto: Josephine Valentin
Her er lidt inspiration til en kreativ kage man kan bage og spise i weekenden

Lige nu læser andre også

Læsning kræver ofte både kaffe og kage - så hvorfor ikke spise en kage, som passer til bogens tema. Det er baggrunden for denne kages tilblivelse - og hvis vi selv skal sige det, er den knaldgod! 

Ingredienser

Til kagen:

  • 150 g. smør
  • 350 g. sukker
  • 1/2 tsk. vanilje sukker
  • 2 æg 
  • 350 g. mel
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. kakao
  • 2 1/2 dl. kærnemælk
  • 2-3 tsk. æblecidereddike 
  • 2 bøtter rød frugtfarve 

Frosting 

  • 500 g. flødeost
  • 500 g. sigtet flormelis
  • 1 citron skal og frost 

Rød glasur 

  • 100 g. flormelis
  • 1-2 tsk. rød frugtfarve
  • 1 tsk. vand

Rødt sand: 

  • 1 pakke digestive kiks 
  • rød frugtfarve efter behov 

Fremgangsmåde: 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader og klargør en bradepande eller springform 
  2. Pisk smør sukker og vanilje luftigt
  3. Tilsæt æggene, et ad gangen og pisk ind imellem
  4. Sigt mel, salt natron og kakaopulver i en anden skål 
  5. Bland kærnemælk, eddike og frugtfarve i en tredje beholder
  6. Skift mellem at hælde lidt af kærnemælksblandingen og melblandingen op i smør/sukkerblandingen. Sørg for at røre ind i mellem. 
  7. Hæld dejen i den ønskede form og bag kagen i 45-60 minutter

Frosting 

  1. Pist smør til det er glat og cremet, tilsæt derefter flormelis og pisk yderligere 2-5 minutter
  2. Tilsæt saft og skal fra 1 citron og pisk igen så blandingen bliver jævn 

glasur

  1. Bland flormelis med rød frugfarve 
  2. Bliver blandingen for tynd kan der tilføjes mere flormelis, for tyk kan der tilføjes mere vand eller frugtfarve

Sammensæt kagen 

  1. læg kagen på et fad og smør et jævnt lag frosting ud på den
  2. Brug glasuren til at tegne et kompas i højre hjørne, lave den stiplede linje og derefter skrive Pridge under krydset. 
  3. knus en pakke digestive kiks og tlføj rød frygtfarve
  4. Lig de knuste kiks omkring kagen 
  5. Voila - Nu står du med din helt egen Uluru kage! 

Baggrunden: 

Kagen er fundet på som tilbehør til Claus Lohmans bog "Ukendt Land" der udkommer i dag. I den forbindelse har Claus læst højt af sin bog, og det kan du høre her.

 

Anbefalet til dig