LÆKKERT: Nem islagkage med hjemmelavet Bounty-is

Af: Julie Møller

|

15/06/2020

Opskrifter
Er du vild med Bounty, så vil du elske den her islagkage. Foto: Julie Mia Lerche Møller
Islagkage med Bounty er en nem og lækker dessert. Den kræver ingen ismaskine, så er du vild med Bounty, så vil du elske den her islagkage.

Lige nu læser andre også

Mmm, Bounty! Der findes mange lækre chokoladebarer, og Bounty er uden tvivl en af dem. Det søde kokosfyld overtrukket med chokolade smager skønt, og i den her islagkage er kombinationen også særdeles lækkert. Du finder opskriften lige her eller længere nede i artiklen. 

Sådan laver du islagkage med Bounty

Islagkagen med Bounty består af en bagt kokoskagebund nederst, ovenpå er der et lag Bounty-is, og på toppen er der pyntet med Bounty-chokolade og kokosmel. Isen er lavet på kondenseret mælk, hvilket resulterer i en dejlig, cremet og blød is, og du behøver ingen is-maskine for at lave den lækre Bounty-is. 

Den lækre islagkage kræver ingen ismaskine. Foto: Julie Mia Lerche Møller

Ingredienser:

  • Kokosbund:

  • 75 gram smør

  • 120 gram sukker

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 2 æg

  • 0,5 dl mælk

  • 50 gram kokosmel

  • 1 nip salt

  • 1,5 dl hvedemel

  • I tsk bagepulver

  • Bounty-is

  • 1 ds kondenseret mælk

  • 200 gram mælkechokolade

  • 100 gram kokosmel

  • 1/2 liter fløde

  • Pynt:

  • Bounty chokoladebar

  • Kokosmel

Sådan gør du: 

  1. Kokosbunden: Start med at tænde ovnen på 200 grader alm. ovn.

  2. Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt sammen.

  3. Tilsæt æggene og pisk grundigt sammen.

  4. Tilsæt mælk, kokosmel, salt, hvedemel og bagepulver.

  5. Pisk til dejen er ensartet.

  6. Fordel dejen i en smurt springform (ca. 23 cm) beklædt med bagepapir i bunden.

  7. Bag kagen i ca. 20 minutter og lad den køle af efterfølgende.

  8. Bounty-is: Pisk fløden til let skum.

  9. Smelt mælkechokolade over et vandbad og rør efterfølgende det smeltede mælkechokolade godt sammen med kondenseret mælk.

  10. Vend herefter blandingen i den bløde flødeskum til en ensartet masse.

  11. Når kokosbunden er afkølet, tages den ud af springformen (ringen rengøres) og placeres på det fad, du vil servere kagen på.

  12. Herefter placeres den rengjorte kagering (uden bunden) rundt om bunden igen. Kom kageplast langs kanten og hæld Bounty-isen over bunden. Kom kagen i fryseren 7-8 timer, gerne natten over.

  13. Inden servering skal kagen pyntes med Bounty-chokolade og kokosmel. Tag gerne kagen ud af fryseren 15 minutter inden servering, så er den lettere at skære igennem.

Opskriften er udarbejdet af Julie Mia Lerche Møller, som står bag siden Cakewoman.dk, hvor du kan finde opskrifter på lækre kager og bagværk.

 

Anbefalet til dig