Lækre vafler på tre måder

Foto: Shutterstock

Vafler eksploderede i popularitet for noget tid siden, og på redaktionen er vi stadig tossede med dem, så her får du vore tre bedste vaffelopskrifter.

Vafler er populære verden over, og selvom de fleste kender belgiske vafler, er det de færreste, der ved, at et sted som Hong Kong også har sin egen udgave af vafler. Med vores opskrifter bliver vi dog forholdsvist lokalt, og den første vaffelopskrift er selvfølgelig på de klassiske danske vafler.

Læs også

Til alle nutellaelskere: 60 sekunder, fire ingredienser, instant smagsorgasme

Simple men klassiske vafler

I Norden har vi en stærk tradition for vafler. I sverige stammer traditionen fra det 15. århundrede, og der er endda en bestemt dag til formålet, Våffeldagen (vaffeldag), den 25, marts. 

Ingredienser: 

  • 300 g, Hvedemel
  • 3 tsk. Bagepulver
  • 0.5 tsk. Salt
  • 3 Æg
  • 5 dl. Sødmælk
  • 1 spsk. Sukker
  • 2 tsk. Vanillesukker
  • 50 g. Smør

Fremgangsmåde: 

  1. Alle ingredienserne undtagen smørret blandes og røres sammen
  2. Smøret smeltes og tilsættes til dejen.
  3. Hvis dejne er blevet klumpet kan den stilles på køl en halv times tid og så piskes godt igennem.
  4. Steg vaflerne på vaffelhjernet i 3-4 minutter. Det er ikke nødvendigt at bruge smør på vaffeljernet da den smeltede smørret i dejen er tilstrækkelig.
     

Vafler til aftensmad? 

Go morgen Danmark introdcerede for noget tid siden vafler til aftensmad, siden gik den meget begejstrede vært viralt og der blev lavet en remicxet hyldest sang ud af hans begejstring. Den kan du nyde efter denne opskrift på vafler med spinat. 

Ingredienser:

  • 125 g spinat, frisk eller frossent
  • 3 æg
  • 3 dl mælk
  • 1 tsk flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 125 g hvedemel
  • 75 g grahamsmel
  • 1 tsk bagepulver
  • olivenolie til stegning

 Fremgangsmåde

  1. Rør hvedemel, grahamsmel og bagepulver godt sammen i en skål.
  2. Skyl spinaten grundigt og kom derefter spinat i en blender sammen med resten af ingredienserne - også det sammenblandede mel.
  3. Blend det sammen til en helt ensartet lind dej.
  4. Lad dejen hvile i 15-30 minutter, så melet lige kan absorbere lidt af væden og tykne.
  5. Fordel lidt olie eller smør i et vaffeljern og steg vaflerne til de er gyldne og gennembagt.
 

Vafler med chokoladestykker

Denne sidste type vafler er lidt anderledes. De er nærmest som cookies, med den topping man normalt ville fylde i sine vafler bagt ind i selve dejen. Dog kan de stadig toppes med syltetøj og vaniljeis og det fungere yderst godt! 

Ingredienser

  • 55 gram smeltet smør
  • 30 g brun farin
  • 95 g rørsukker
  • 2 store æg
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 100 g mel
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1/4 tsk. salt
  • 120 g havregryn
  • 100 g chokoladestykker
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Pisk smør, brun farin og rørsukker godt sammen i en skål.
  2. Tilsæt æg og vanilje og pisk indtil det er blandet sammen.
  3. Bland mel, bagepulver og salt i blandingen
  4. Til sidst vender du havregryn og chokoladestykkerne i dejen.
  5. Bag vaflerne indtil de bliver gyldne
    Læs også

    Banankage med et twist: Sådan spicer du din banankage op