Boller i karry er en god gammeldags klassiker, hvor bollerne normalt koges i en gryde for sig og derefter kommes i sovsen, men med denne opskrift skal du kun bruge en gryde til at koge risene.
Ingredienser
Boller:
- 500 g hakket svinekød
- 1 1⁄2 tsk salt
- 1 løg
- 1 æg
- 1 1⁄2 spsk mel
- peber
Karrysovs:
- 1 1⁄2 spsk majsstivelse
- 1 terning hønsebouillon
- 4 dl vand (kogende)
- 2 1⁄2 spsk karry
- 4 dl fløde
- 1 tsk salt
- 1⁄4 tsk sukker
- saft af 1⁄2 citron
- olie til fadet
- 3⁄4 spidskål
- 1 løg
Fremgangsmåde
Boller:
- Rør det hakkede svinekød sejt med salt.
- Hak løget fint, og rør det i kødet sammen med æg og mel.
- Krydr farsen med peber, og lad den hvile i køleskabet, imens de øvrige ingredienser forberedes.
Karrysovs:
- Rør majsstivelse og hønsebouillonterningen ud i det kogende vand.
- Tilsæt karry, fløde, salt, sukker og citronsaft.
- Smør et ildfast fad eller lille bradepande med lidt olie.
- Fjern stokken fra spidskålen, og snit det fint.
- Pil løget, og hak det fint.
- Kom både løg og spidskål op i det ildfaste fad, og hæld karrysovsen over.
- Form farsen til kødboller, og læg dem oveni karrysovsen.
- Sæt retten i ovnen, og giv det 25-30 minutter ved 200 grader, til bollerne er gennemstegte.
Historien bag
Boller i karry er en gammel dansk ret som første gang blev spist omkring år 1935. Siden dengang har det været en udbredt klassisker i det danske køkken. Retten består som regel af kødboller, der laves af enten hakket svine- eller oksekød. Karrysovsen er som regel baseret på karry, løg og æble, men andre variationer er løbende kommet til.