Lav boller i karry i ovnen - det er super nemt

Opskrifter
Foto: gratisbollerikarrybilleder.dk
Boller i karry er en af de gode gamle danske klassikere, her får du et bud på, hvordan du nemt laver retten i et fad i ovnen.

Lige nu læser andre også

Boller i karry er en god gammeldags klassiker, hvor bollerne normalt koges i en gryde for sig og derefter kommes i sovsen, men med denne opskrift skal du kun bruge en gryde til at koge risene. 

Ingredienser 

Boller:

  • 500 g hakket svinekød
  •  1 1⁄2 tsk salt
  •  1 løg
  •  1 æg
  •  1 1⁄2 spsk mel
  •  peber

Karrysovs: 

  • 1 1⁄2 spsk majsstivelse
  •  1 terning hønsebouillon
  •  4 dl vand (kogende)
  •  2 1⁄2 spsk karry
  •  4 dl fløde
  •  1 tsk salt
  •  1⁄4 tsk sukker
  •  saft af 1⁄2 citron
  •  olie til fadet
  •  3⁄4 spidskål
  •  1 løg

 

 

Fremgangsmåde

Boller:

  1. Rør det hakkede svinekød sejt med salt.
  2. Hak løget fint, og rør det i kødet sammen med æg og mel.
  3. Krydr farsen med peber, og lad den hvile i køleskabet, imens de øvrige ingredienser forberedes.

Karrysovs:

  1. Rør majsstivelse og hønsebouillonterningen ud i det kogende vand.
  2. Tilsæt karry, fløde, salt, sukker og citronsaft.
  3. Smør et ildfast fad eller lille bradepande med lidt olie.
  4. Fjern stokken fra spidskålen, og snit det fint.
  5. Pil løget, og hak det fint.
  6. Kom både løg og spidskål op i det ildfaste fad, og hæld karrysovsen over.
  7. Form farsen til kødboller, og læg dem oveni karrysovsen.
  8. Sæt retten i ovnen, og giv det 25-30 minutter ved 200 grader, til bollerne er gennemstegte.

 Historien bag

Boller i karry er en gammel dansk ret som første gang blev spist omkring år 1935. Siden dengang har det været en udbredt klassisker i det danske køkken. Retten består som regel af kødboller, der laves af enten hakket svine- eller oksekød. Karrysovsen er som regel baseret på karry, løg og æble, men andre variationer er løbende kommet til. 

Anbefalet til dig