Lav dine egne chokoladeæg med cremefyld

Foto: Shutterstock

Vi danskere elsker chokolade og her i påsken findes der et udtal af påskeæg, her får du en opskrift, så du selv kan prøve kræfter med at lave påskeæg

Karantænen fortsætter for de fleste danskere, og det betyder, at vi får mere tid i køkkenet. Med denne opskrift kan du lave dine helt egen påskeæg

Ingredienser

  • 400 gram chokolade (her kan man bruge den type man bedst selv kan lide)
  • 170 gram lys sirup
  • 375 gram flormelis
  • 1 tsk. vanilje essens
  • 1 knsp. Salt
  • Gul frugtfarve
 

 

Fremgangsmåde

  1. Bland smør og sirup i en skål
  2. Tilsæt saltet og vaniljeessensen og rør rundt
  3. Tilføj en fjerdedel af flormelissen og rør rundt
  4. Tilføj resten af flormelissen langsomt til du har en fast masse
  5. Del massen op og farv ca. en fjerdedel af massen med en gule frugtfarve
  6. Rul kugler af den gule masse på størrelse med en æggeblomme og lig dem i et fad
  7. Sæt dine æggeblommer i køleskabet
  8. Del din hvide masse op i mindre stykker og rul dem fladt ud
  9. tag æggeblommerne fra køleskabet, placer dem på de hvide cirkler.
  10. Form æggeblommen og -hviden til små æg og sæt dem på pinde
  11. smelt chokolade og dyb hvert æg i chokolademassen

Hvis dejen bliver for blød at arbejde med, kan den puttes i fryseren eller køleskabet, så den bliver hård igen.

Læs også

Årets påskeopskrift: Sådan laver du lam til påskefrokosten