Karantænen fortsætter for de fleste danskere, og det betyder, at vi får mere tid i køkkenet. Med denne opskrift kan du lave dine helt egen påskeæg
Ingredienser
- 400 gram chokolade (her kan man bruge den type man bedst selv kan lide)
- 170 gram lys sirup
- 375 gram flormelis
- 1 tsk. vanilje essens
- 1 knsp. Salt
- Gul frugtfarve
Fremgangsmåde
- Bland smør og sirup i en skål
- Tilsæt saltet og vaniljeessensen og rør rundt
- Tilføj en fjerdedel af flormelissen og rør rundt
- Tilføj resten af flormelissen langsomt til du har en fast masse
- Del massen op og farv ca. en fjerdedel af massen med en gule frugtfarve
- Rul kugler af den gule masse på størrelse med en æggeblomme og lig dem i et fad
- Sæt dine æggeblommer i køleskabet
- Del din hvide masse op i mindre stykker og rul dem fladt ud
- tag æggeblommerne fra køleskabet, placer dem på de hvide cirkler.
- Form æggeblommen og -hviden til små æg og sæt dem på pinde
- smelt chokolade og dyb hvert æg i chokolademassen
Hvis dejen bliver for blød at arbejde med, kan den puttes i fryseren eller køleskabet, så den bliver hård igen.