Moussakaen hitter som aldrig før: Her er opskriften du ikke må gå glip af

Moussaka er en virkelig lækker ret, og den minder meget om lasagne bare med flere grøntsager. Foto: Shutterstock.

Der er ikke noget som en dejlig lasagne, men er du ved at køre død i den, så er det måske på tide, at prøve Moussaka af. Der skal lidt flere ingredienser til, men den er skøn og perfekt til en regnfuld forårsmiddag.

Man ender ofte med de samme retter på middagsbordet, men trænger du til et tvist, så prøv at lave denne skønne Moussaka.

Smager af sommerferie

Man får den ofte når man er ude at rejse – specielt hvis man slår turen fordi Grækenland. Moussaka er bare godt, og så har den en masse skjulte grøntsager.

Det skal du bruge:

  • 500 g hakket lammekød (oksekød kan også bruges)
  • 2 finthakkede løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 spsk. soltørrede finthakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • salt
  • hvid peber
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1 tsk. rosmarin
  • 3 tsk. oregano
  • 2 tsk. timian
  • 1 tsk. paprika
  • 1 1/2 dl rødvin

    Derudover:

  • 1 aubergine som skæres i tynde skiver
  • 300 g kartofler som skrælles og skæres i tynde skiver

    Ostesauce:

  • 1 spsk smør
  • 1 1/2 spsk hvedemel
  • 3 1/2 dl mælk
  • 125 g frisk mozzarella
  • ½ tsk. muskatnød
  • salt
  • Hvid peber

    Og:

  • 125 g frisk mozzarella til at drysse over retten
    Læs også

    Argentinas nationalret hitter overalt på nettet – sådan laver du den selv

Sådan gør du:

  1. Kom løg og hvidløg i en gryde med olivenolie og steg dem til løgene er klare
  2. Skru op for varmen, og tilsæt oksekødet.
  3. Brun oksekødet.
  4. Sku ned for varmen.
  5. Tilsæt hakkede tomater og alle krydderierne, tomatpure, soltørrede tomater, rødvin, salt og peber.
  6. Få saucen til at simre uden låg,
  7. Klargør aubergine, kartofler og ostesauce i mens kødsausen simrer.
  8. Skræl kartoflerne og skær både kartofler og aubergine i tynde skiver.
  9. Nu skal vi have gang i ostesausen.
  10. Smelt smør i en gryde ved middelvarme.
  11. Pisk hvedemel i, til det danner en melbolle.
  12. Kom mælk i lidt ad gangen under omrøring, til du har en lind sovs.
  13. Tilsæt osten, og rør i til den er smeltet.
  14. Smag til med muskatnød, salt og peber.
  15. Kom lidt kødsauce i bunden af et ovnfast fad, og derefter et tyndt lag kartoffelskiver, et lag aubergine skiver, alt kødsaucen, et lag kartoffelskiver, ostesaucen og til sidst stykker af frisk mozzarella henover.
  16. Moussakaen bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-60 minutter.
    Læs også

    Elsker du bacon? Her er den perfekte pastaret med "baconssovs" til Champions League