MUMS: Den lækreste islagkage med Nutella-is og browniebund

Den ultimative islagkage til alle Nutella-fans.

Her får du opskriften på den lækreste islagkage med Nutella-is, der er nem at lave og ikke kræver ismaskine.

Mums! Den her islagkage med browniebund og Nutella-is er en skøn kage. Den er nem at lave, og du behøver ingen ismaskine for at lave den lækre Nutella-is. Islagkagen består af en browniebund nederst, et lag Nutella-is i midten og øverst er der pyntet med chokoladeglasur, friske jordbær og Kinder Bueno-chokolade. Du kan finde opskriften lige her eller scrolle længere ned i artiklen. 

Læs også

Nemme, hjemmelavede fødselsdagsboller

Nutella is med kondenseret mælk

Nutella-isen er supernem og kræver ingen ismaskine. Du behøver heller ikke røre i isen undervejs, når den er på køl, så passer den sig selv. Nutella-isen er lavet på kondenseret mælk, hvilket resulterer i en dejlig, cremet og blød is. Kagen er pyntet med friske jordbær og Kinder Bueno-chokolade, og den festlige islagkage er et hit hos både store og små,

Ingredienser:

  • Browniebund:

  • 100 g mørk chokolade

  • 100 g smør

  • 150 g sukker

  • 3 æg

  • 1 dl hvedemel

  • ½ tsk. salt

  • 3 spsk kakao

  • Nutella-is:

  • 1 ds kondenseret mælk

  • 300 gram Nutella

  • 1/2 l fløde

  • Chokoladeglasur

  • 100 gram mørk chokolade

  • 1 dl fløde

  • Pynt

  • Jordbær

  • Kinder Bueno, både lys og mørk chokolade

Sådan gør du:

  1. Browniebund: Start med at tænde ovnen på 200 grader alm ovn.

  2. Smelt chokolade og smør over et vandbad ved middelvarme.

  3. Rør halvdelen af sukkeret i chokolademassen og lad det efterfølgende køle af.

  4. Pisk æggene sammen med resten af sukkeret til det er lyst og luftigt.

  5. Hæld chokolademassen i sukker-og ægblandingen og rør godt sammen.

  6. Vend forsigtigt mel, salt og kakao i blandingen og rør sammen til en ensartet masse.

  7. Fordel dejen i en smurt springform (ca. 23 cm) med bagepapir i bunden.

  8. Bag kagen i ca. 25 minutter (hold øje med kagen undervejs) og lad den efterfølgende køle af.

  9. Nutella-is: Pisk fløden til let skum. Pisk kondenseret mælk og nutella godt sammen og vend det efterfølgende i den bløde flødeskum til en ensartet masse.

  10. Når browniebunden er afkølet, tages den ud af springformen (ringen rengøres) og placeres på det fad, du vil servere kagen på.

  11. Herefter placeres den rengjorte kagering (uden bunden) rundt om bunden igen. Kom kageplast langs kanten og hæld isen over bunden. Kom kagen i fryseren 7-8 timer, gerne natten over.

  12. Inden servering skal kagen pyntes med chokoladeglasur, jordbær og Kinder Bueno-chokolade. Tag gerne kagen ud af fryseren 15-20 minutter inden servering, så er den lettere at skære igennem.

  13. Chokoladeglasur: Hak chokoladen groft og kom det i en skål.

  14. Kog fløden op til kogepunktet og hæld det over chokoladen. Lad det stå i et par minutter, før du rører det til en ensartet masse.

  15. Hæld chokolade-glasuren over i en klemmeflaske .Har du ikke sådan en, så lader du bare glasuren blive i skålen.

  16. Tag islagkagen ud af springformen og fjern kageplasten. Hæld forsigtigt den let afkølede chokoladeglasur over islagkagen, så den løber lidt ned ad siderne.

  17. Pynt med jordbær og Kinder Bueno-chokolade.

Opskriften er udarbejdet af Julie Mia Lerche Møller, som står bag siden Cakewoman.dk, hvor du kan finde opskrifter på nemme, lækre kager, bagværk og søde sager. 

Er du til Nutella, så vil du helt sikkert være vild med denne islagkage med Nutella-is og brownie-bund.