Mums - let pastaret med rejer

25/03/2020

Kathrine Frich Lindstrøm

Pasta med rejer smager lækkert. Og det imponerer venner og bekendte.
Imponer både familie, venner og dates med dine evner i et køkken. Denne lækre pastaret er super nem at lave, men smager himmelsk

Mest læste i dag

Personligt elsker jeg skaldyr, og jeg bestiller altid pasta med skaldyr, hvis jeg er på en italiensk restaurant. I disse karantænetider har jeg dog måttet ty til selv at lave min skaldyrspasta og her får du min opskrift på pasta med rejer. 

Ingredienser

  • 500 g. frisk pasta
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 250 ml fløde
  • 1 løg 
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk. paprika 
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 bundt persille
  • olie til stegning
  • salt 
  • peber
  • 250 g. rejer - man kan bruge både skalrejer, vinnamei-rejer og tigerrejer alt efter hvad man bedst kan lide. 

Fremgangsmåde 

  1. hak løg og hvidløg og steg det på en pande med olie
  2. Sæt vand over til pastaen, og kog det et par minutter til det er færdigt 
  3. Tilsæt paprika og chili og lad det stege et par minutter
  4. Tilsæt de hakkede tomater og fløde og rør rundt
  5. smag saucen til med salt og peber
  6. Tilsæt rejer - jeg brugte forkogte rejer men man kan også bruge rå rejer og tilberede dem i saucen
  7. Hæld vandet fra pastaen og vend pastaen i saucen 
  8. Portionsanret pastaretten og drys persille på toppen. 

Lidt baggrund på den italienske pastaret 

Pastaretter i Italien serveres gerne på tre forskellige måder: 

pasta asciutta - hvor nudlerne fylder tallerkenen og har en sovs eller tilbehør til. 
pasta in brodo - hvor nudlerne serveres i en suppe.  
pasta alla forno - hvor pasta-nudler eller pastaflader med fyld og sovs bages i en ovn, såsom canneloni eller lasagne.

Pasta betragtes i Italien som primo, den første ret (forret), der altid serveres før hovedretten der kan bestå af kød-, fisk- eller grønsagsretter. Pastaen betragtes ofte som en ret for sig selv, der ikke skal være på samme tallerken som hovedretten.

Anbefalet til dig