Personligt elsker jeg skaldyr, og jeg bestiller altid pasta med skaldyr, hvis jeg er på en italiensk restaurant. I disse karantænetider har jeg dog måttet ty til selv at lave min skaldyrspasta og her får du min opskrift på pasta med rejer.
Ingredienser
- 500 g. frisk pasta
- 1 dåse hakkede tomater
- 250 ml fløde
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 tsk. paprika
- 1 tsk. chiliflager
- 1 bundt persille
- olie til stegning
- salt
- peber
- 250 g. rejer - man kan bruge både skalrejer, vinnamei-rejer og tigerrejer alt efter hvad man bedst kan lide.
Fremgangsmåde
- hak løg og hvidløg og steg det på en pande med olie
- Sæt vand over til pastaen, og kog det et par minutter til det er færdigt
- Tilsæt paprika og chili og lad det stege et par minutter
- Tilsæt de hakkede tomater og fløde og rør rundt
- smag saucen til med salt og peber
- Tilsæt rejer - jeg brugte forkogte rejer men man kan også bruge rå rejer og tilberede dem i saucen
- Hæld vandet fra pastaen og vend pastaen i saucen
- Portionsanret pastaretten og drys persille på toppen.
Lidt baggrund på den italienske pastaret
Pastaretter i Italien serveres gerne på tre forskellige måder:
pasta asciutta - hvor nudlerne fylder tallerkenen og har en sovs eller tilbehør til.
pasta in brodo - hvor nudlerne serveres i en suppe.
pasta alla forno - hvor pasta-nudler eller pastaflader med fyld og sovs bages i en ovn, såsom canneloni eller lasagne.
Pasta betragtes i Italien som primo, den første ret (forret), der altid serveres før hovedretten der kan bestå af kød-, fisk- eller grønsagsretter. Pastaen betragtes ofte som en ret for sig selv, der ikke skal være på samme tallerken som hovedretten.