Nem aftensmad: Sådan laver du quesadillas på et minut

Foto: Shutterstock

Har du rester i køleskabet og orker ikke at bruge flere timer på at kokkerere - så har vi løsningen her!

Den mexicanske klassiker quesadillas går man aldrig galt i byen med. Ost og toppings efter eget valg er helt perfekt både til børn og voksne. 

Retten er i forvejen ret nem at lave på en pande, men nu er der kommet en endnu nemmere løsning: Mikroovnen!

Læs også

Muligvis verdens lækreste sovs - Her er sovsen du får lyst til at drikke med sugerør

For at lave quesadillas skal du bruge: 

  • To tortillas 
  • Ost - her vil vi foreslå revet cheddar eller mozzarella, men andre kan også bruges
  • Fyld - her kan bruges kidneybønner, majs, tomater, tilberedt kylling eller oksekød
  • Salt og peber 

Fremgangsmåden er meget simpel: 

  1. Læg den ene tortilla på en flad tallerken, der kan tåle en tur i mikroovnen.
  2. Fordel osten og fyldet på pandekagen.
  3. Drys lidt salt og peber henover og læg den anden pandekage ovenpå.
  4. Giv retten cirka et minut i mikroovnen – eller til osten er smeltet. 

Quesadillasens historie

Quesadillas kommer oprindeligt fra det koloniale Mexico. Opskriften har udviklet sig igennem mange år, hvor folk har eksperimenteret med forskelligt fyld. 

I den centrale og sydlige del af Mexico beskrives en quesadilla som en tortillapandekage der opvarmes nok til at kunne foldes på midten. Det mest brugte fyld er ost. I de helt traditionelle pandekager bruges Quesillo ost, som er en meget lys ost, der bliver produceret med en metode, hvor mang strækker ostemassen for på den måde at skabe lange ostestrenge. 

Tilføj dyppelse og prøv forskelligt indhold

Vi danskere elsker dyppelse og det gør mexicanerne også.

Til en traditionel mexicansk quesadilla serveres der nemlig både rød og grøn salsa, samt hakkede løg og guacamole. Salsaerne kan også bruges som topping og tilføjes endten i selve quesadillasen eller ovenpå efter tilberedningen. 

Der er som nævnt tidligere blevet eksperimenteret en del med opskriften på quesadillas i tidens løb og nogle af de ting, som mexicanerne stadig bruger er blandt andet svampe, kogte kartofler, chorizo, majs, rød peber og avocado.

Læs også

Elsker du bacon? Her er den perfekte pastaret med "baconssovs" til Champions League