Nemme koldhævede boller

19/05/2020

Julie Møller

Koldhævede boller er de nemmeste boller i verden! Bollerne smager skønt, kræver få ingredienser, og så er de perfekte på et morgenbord.

Mest læste i dag

Koldhævede boller er supernemme at lave, de kræver blot lidt hævetid i køleskabet. Der er ikke meget, der slår duften af nybagte boller, og med den her opskrift bliver det ikke meget lettere. Opskriften kan du finde lige her og længere nede i artiklen.

Koldhævede boller med danskvand

De her lækre, koldhævede boller er lavet med danskvand, og det giver altså nogle ekstra luftige boller, som smager skønt. Alternativt kan du bruge almindeligt vand fra hanen, men har du danskvand til rådighed, så prøv det. Det vil du ikke fortryde.

Æltefrie boller

Dejen til de koldhævede boller rører du sammen om aftenen, enten med en ske eller i en røremaskine. Derefter sætter du dejen i køleskabet, og morgenen efter er den klar til at blive klattet ud på en bageplade og bagt. Det er så nemt, og du behøver ikke få klistret dej på fingrene.

Når du rører dejen sammen, bliver det til en ‘tung’ dej. Hvis dejen er for våd, risikerer man, at boller flader ud under bagning. Det er derfor, at der skal en del mel i, og dejen vil være bastant, inden den sættes til hævning.

Koldhævede boller er et hit på morgenbordet.

Ingredienser:

5 dl danskvand

25 gram gær

1 spsk honning

100 gram havregryn

100 gram durummel

400 gram hvedemel

1 tsk salt

Sådan gør du:

Start med at smuldr gæren ud i danskvandet.

Rør honning og salt i.

Hæld mel og gryn i blandingen lidt ad gangen og rør godt rundt i 5 minutters tid.

Put husholdningsfilm over skålen og sæt dejen i køleskabet til dagen efter.

Dagen efter tændes ovnen på 225 grader varmluft.

Beklæd en bageplade med bagepapir og klat dejen ud i passende bolle-størrelse, brug 2 skeer til det. Jeg får cirka 13 boller ud af én portion dej.

Bag bollerne i 13-15 minutter, hold øje undervejs. Lad dem køle af på en rist, før de serveres.


Opskriften er udarbejdet af Julie Mia Lerche Møller, som står bag siden Cakewoman.dk, hvor du kan finde opskrifter på lækre kager og bagværk.

 

 

Anbefalet til dig