Nemt og lækkert - sådan laver du fantastisk foccacia

16/03/2020

Kathrine Frich Lindstrøm

Foto: Shutterstock
Elsker du også hvidløgsbrød? Så er her et alternativt hvidløgsbrød, der vil få dine smagsløg til at synge.

Mest læste i dag

Har du været ude og købe gær? Elsker du hvidløgsbrød? eller mangler du noget der kan holde folk på afstand? Så har vi den perfekte opskrift på italiensk forccacia med hvidløg. 

Ingredienser 

  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 200 g durummel
  • 250 g hvedemel
  • 1 spsk olivenolie

Fyld

  • 4 spsk olivenolie
  • 2 tsk havsalt
  • 2 tsk rosmarin
  • 2 fed hvidløg

Fremgangsmåde

  1. Hæld vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt derfter resten af ingredienserne til dejen og ælt den sammen.
  2. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i cirka 30 minutter.
  3. Pres hvidløgsfedene og bland dem sammen med rosmarin og havsalt i olivenolien.
  4. Put dejen i en oliesmurt bradepande eller form og bred den ud med melede hænder.
  5. Lav små huller i dejen med fingrene og fordel krydderolien over dejen.
  6. Lad dejen efterhæve cirka 30 minutter.
  7. Bag midt i ovnen i 15 minutter ved 225 grader

Foccaciaens historie

I det gamle Rom var panis focacius et fladt brød bagt på ildstedet. Ordet foccacia er afledt af det latinske focus, der betyder "ildsted, sted at bage".

Den grundlæggende opskrift antages af nogle at have sin oprindelse med etruskerne, men i dag er den bredt forbundet med ligurisk køkken. Efterhånden som traditionen spredte sig, resulterede de forskellige dialekter og forskellige lokale ingredienser i en lang række brød - nogle minder endda meget om kage.

Der varieres for eksempel rigtigt meget i dejen, som kan være alt fra kikseagtig til mere olieret og blød.

Focaccia med rosmarin er den mest almindelig foccacia i det italiensk køkken. Brødet serveres som en antipasto eller snack.

Nogle stedet toppes foccaciaen med kartoffel, og det menes at kartoffelpizzaen kommer herfra. Der er også nogle lande der anser foccacia og pizza for at være det samme, selvom der ifølge italienerne er stor forskel. 

Anbefalet til dig