Tomatsauce på tre minutter: Den perfekte sauce til pasta og pizza

Foto: Shutterstock

Vi kender allesammen følelsen af ikke at gide at lave mad, men med denne lækre tomatsauce, kan du lynhurtigt lave lækre pastaretter.

Den kendte tv-kok Jamie Oliver giver os opskriften på, hvordan man laver tomatsauce på tre minutter. Vil du se hele Jamies opskrift, så find videoen nederst i artiklen. 

Ingredienser

  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 chili uden kerner
  • 2 fed hvidløg
  • Olie til stegning
  • Frisk basilikum, gerne med stilk

Fremgangsmåde:

  1. Sæt en pande på blusset og skru op på max
  2. hak chili og hvidløg
  3. hæld olien på panden og tilsæt hvidløg og chili
  4. Hak basilikum og stilk og put på panden
  5. hæld dåsen med flåede tomater ud i dine hænder mens du holder dem over panden
  6. knus tomaterne i hænderne og lad dem falde ned i panden
  7. Lad saucen koge op og så er den færdig!

Tomatsaucens oprindelse 

Den første person, der skrev om, det vi i dag kender som tomatsacue, var munken Bernardino de Sahagún, en franciskansk munk fra Spanien. Hna flyttede til det Nordamerikanske Nyspanien. Han skriver i den forbindelse om en forberedt sauce af tomater, der blev tilbudt til salg på markederne i Tenochtitlan (Mexico City).

Brugen af ​​tomatsauce med pasta dukkede op for første gang i 1790 i den italienske kogebog L'Apicio moderno af den romerske kok Francesco Leonardi.