Den kendte tv-kok Jamie Oliver giver os opskriften på, hvordan man laver tomatsauce på tre minutter. Vil du se hele Jamies opskrift, så find videoen nederst i artiklen.
Ingredienser
- 1 dåse flåede tomater
- 1 chili uden kerner
- 2 fed hvidløg
- Olie til stegning
- Frisk basilikum, gerne med stilk
Fremgangsmåde:
- Sæt en pande på blusset og skru op på max
- hak chili og hvidløg
- hæld olien på panden og tilsæt hvidløg og chili
- Hak basilikum og stilk og put på panden
- hæld dåsen med flåede tomater ud i dine hænder mens du holder dem over panden
- knus tomaterne i hænderne og lad dem falde ned i panden
- Lad saucen koge op og så er den færdig!
Tomatsaucens oprindelse
Den første person, der skrev om, det vi i dag kender som tomatsacue, var munken Bernardino de Sahagún, en franciskansk munk fra Spanien. Hna flyttede til det Nordamerikanske Nyspanien. Han skriver i den forbindelse om en forberedt sauce af tomater, der blev tilbudt til salg på markederne i Tenochtitlan (Mexico City).
Brugen af tomatsauce med pasta dukkede op for første gang i 1790 i den italienske kogebog L'Apicio moderno af den romerske kok Francesco Leonardi.