Trænger du til en drink? – Her er opskriften på en Gin & Tonic sandkage

19/05/2023

Henrik Rothenbücher

Man kan godt glæde sig til denne Gin & Tonic kage, som serveres med en glasur, hvor der også er både gin og tonic i. Foto: Shutterstock.
Man kan vel næsten altid klemme en Gin & Tonic ned, men hvad nu hvis man kan få drinken i kageform? Ja så bliver det vel nærmest ikke bedre.

Mest læste i dag

De fleste elsker Gin & Tonic – og kage. Derfor må en kombination af dette vel nærmest skabe julelys i øjnene og kage- og gin-elskere. Selvom det måske kan lyde som en underlig kombination, så skulle kagen eftersigende være rigtig god.

Stærk sandkage

Hos Alt for damerne har de udgivet en opskrift som får de fleste til at tænke på en god fest. Så kombiner fest med kage, og prøv denne skønne ginsandkage.

Det skal du bruge:

  • 100 g blødt smør

  • 200 g sukker

  • 3 æg

  • 200 g hvedemel

  • 1 tsk. Bagepulver

  • 1 økologisk lime

  • ½ dl gin

Glasur:

  • 200 g flormelis

  • 3 spsk. tonic

  • 2 spsk. gin

  • 1 lime

Sådan gør du:

  1. Starte med at tænde din ovn på 180 grader.

  2. Herefter skal du piske smør og sukker med en elpisker massen bliver hvidt, luftig og cremet.

  3. Nu skal du pisks æggene i massen, men kun et ad gangen.

  4. Derefter skal du si mel og bagepulver gennem en si og ned i dejen.

  5. Skyl limefrugen godt, da det er skallen der skal bruges.

  6. Herefter rives skallen på et rivejern på den side, hvor det bliver de mindste stykker. Put den fintrevne limeskal ned i dejen.

  7. Tilsæt gin og bland herefter dejen godt sammen.

  8. Nu er kagen klar til at blive bagt. Du skal nu komme dejen i en smurt kageform der kan indeholde mindst 1 liter. Husk at putte bagepapir i din kageform

  9. Kagen skal bages på midterste ovnribbe i cirka 45-50 min.

  10. I bagetiden kan du prikke i kagen med en bagenål, for at se, om den har fået nok. Når bagenålen kommer tør tilbage er kagen færdigbagt, og du kan tage den ud af ovnen.

  11. Nu skal den blot afkøle inden du kan give den glasur.

  12. Når kagen er afkølet, kan du tage sandkagen ud af formen.

  13. Lav glasuren ved at røre flormelis sammen med gin og tonic til tyk glasur. Herefter skal du prikke huller i kagen, og fordele glasuren på kagen.

  14. Brug resten af limeskallen og riv den ud over glasuren.

Anbefalet til dig