Verdens lækreste svinekæber braiseret i mørk øl

Svinekæber er noget er det mest lækre og møre kød du kan få serveret. Foto: Shutterstock.

Braiserede svinekæber er de senere år blevet en delikatesse.

 

Læs også

Elsker du bacon? Her er den perfekte pastaret med "baconssovs" til Champions League

 

Hvor man i gamle dage så svinekæber som et restprodukt er det i dag noget, som man serverer på de fineste steder.

Lækker sovs

Der er mange måder at lave det på, men i denne opskrift braiseres de i mørk øl, hvilket giver en fantastisk lækker sovs.

Denne ret serveres med en kartoffel-sellerimos, og der skulle gerne være nok til fire personer.

Det skal du bruge:

  • 10-12 afpudsede svinekæber svarende til cirka 1 kg
     
  • Salt og peber
     
  • 15 gram smør
     
  • 1/8 selleri
     
  • 1 gulerod
     
  • 1 løg
     
  • 1 tomat
     
  • ½ l mørk øl
     
  • 1 spsk. hvedemel

Det skal du bruge til kartoffel-sellerimosen:

  • 750 gram kartofler
     
  • ¼ selleri, ca. 250 gram
     
  • 2 dl mælk
     
  • 25 gram smør

Sådan gør du:

  1. Start med at duppe kæbeklumperne tørre med køkkenrulle
     
  2. Krydr dem med salt og peber
     
  3. Varm smørret i en stor gryde til det bliver gyldent. Sørg for god varme.
     
  4. Brun kødet. Det skal brunes på alle sider, men kun i 3-4 minutter i alt. Hvis din gryde ikke er så stor, så brun det af flere omgang.
     
  5. Hak selleri, gulerod og løg i grove tern.
     
  6. Tag kødet op af gryden, og kom i stedet selleri, gulerod og løg i og tilsæt tomaten som er skåret i kvarte, de brunede kæbeklumper og øl suppleret med vand til det dækker. Skru ned til svag varme og kog under låg i 1¼-1½ time til kødet er mørt.
     
  7. Imens du venter, kan du starte på kartoffel-sellerimosen. Skræl kartofler og selleriknolden og skær i små tern. Kog det hele og mos det og tilsæt smør og mælk. Smag til med salt og peber.
     
  8. Tag nu kødet op, og kog sovsen ind til der er cirka 2½ dl tilbage.
     
  9. Herefter skal du si saucen. Smag den til med salt og peber og er den for tynd kan du jævne den en meljævning.

Vi er nu klar til at anrette retten. Velbekomme.

 

Læs også

Retten der svømmer i ost og bacon: Her er pastaretten over dem alle