Blast Pro Lissabon 2018: Astralis har alt at tabe

Af: Helge Rahbek

|

14/12/2018

Blast pro rykker til Portugals hovedstad Lissabon, hvor vi kan forvente et brag af en fest.

Lige nu læser andre også

Blast pro har virkelig udvidet deres program til 2018, og i 2019 vil der efter sigende være markant flere turneringer! I første omgang gælder det Blast Pro Lissabon som starter i dag.

Seks hold har været så heldige at få en invitation. Ikke nok med at spillerne får lov at spille om mange penge, kommer de til et land og en by hvor der er tonsvis af god mad, samt fede oplevelser for dem.

Formatet er som det plejer at være: De seks hold mødes i en double round robin, hvilket betyder at alle hold møder hinanden to gange før det er bestemt, hvem der skal i finalen.

Lad os tale lidt om de seks inviterede hold, og se på, hvad der kan forventes vil ske under turneringen.

Astralis kommer jo frisk fra deres sejr ved Pro League Odense, hvor de dominerede alt modstand, og det lignede at ingen kunne røre dem. De mødte dog ikke andre ’svære’ modstandere end Team Liquid i betragtning af diverse andre holds styrke på nuværende tidspunkt, men det ændrer ikke på, at vi må anse dem som værende storfavoritter til dette event.

Hold øje med: Device

NaVi selv om det russiske hold har skuffet på det seneste, må de stadig være de næststørste favoritter. Med den form S1mple har vist, ved man aldrig helt hvor de kommer til at placere sig, det kræver ikke meget hjælp fra hans hold før de er i top to. Kan de udfordre Astralis om sejren? Næppe, men så igen – S1mples niveau er imponerende, så der ikke skal meget til fra holdkammeraterne i en bo3.

Hold øje med: S1mple

Mibr de har ikke rigtigt vist god form i lang tid, og nu skal de spille uden Fer men med Swag. Det burde være en opgradering rent individuelt, men mon ikke det er en stor nedgradering på kommunikations-fronten. Ikke alene har Swag i lang tid ikke spillet top CS, men han er også ukendt med den præcise dynamik som køre på Mibr-holdet.

Hold øje med: Coldzera

Faze vi har ikke set meget til dem i lang tid. Sidste officielle kamp er den 14. november, og sidste LAN er den 11. november til IEM Chicago, hvor de røg ud i semifinalen til Team Liquid. Alt i alt er Faze en solid joker til denne turnering, da de har haft en enormt lang forberedelsestid, og det er svært at vide om de endelig viser formen. Vi ved at de kan, men det er lidt som om ingen kan ramme niveauet på samme tid. Specielt Olofmeister og Rain har manglet at ramme formen, jeg ser med håb på en spiller som Rain endelig dukker op til kamp, en af mine personlige favoritter når han først kan skyde.

Hold øje med: Rain

NiP Svenskerne kom faktisk fint igennem ECS, som var deres sidste LAN-event. Det ligger dog helt tilbage til den 24. november, men de fik taget et kort fra Astralis, hvilket i sig selv ikke er nemt, samt så har de i lidt tid vist en ganske fornuftig form, er de helt oppe og kunne lege med de andre store hold? Næppe, men de kan sagtens i Bo1-delen drille alle hold, hvis spillere som f0rest, Lekro, Rez, Dennis og Get_Right  ALLE har et højt niveau. Når de først rammer formen, så kan de blive giftige, men de har ikke helt vist et stærkt nok niveau i længere tid til, at man for alvor kan tro på deres chancer.

Hold øje med: Rez

Cloud9 her kan vi virkelig tale om en sammenblandet hold. De hev Kioshima og Flusha ind, samt spiller forsat med Golden. Ingen har i lang tid vist et specielt højt niveau, men alligevel formåede de til sidste Blast Pro at drille flere hold, hvilket kom bag på alle. Det sagt burde vi se et stortabende Cloud9. Jeg tror ikke de kan tage maps fra nogen hold. I Bo1 kan alt godt nok ske, og de har da et par okay skytter, men jeg forventer, at de får det rigtig svært.

Hold øje med: Automatic

Blast Pro Lissabon er klart en turnering som Astralis skal tabe, mere end de andre hold som skal vinde den. Sagt på en anden måde - hvis Astralis ikke laver en del fejl, så vinder de nærmest automatisk turneringen med deres nuværende niveau.

Her er lidt guf fra de danske drenge fra Astralis, en lille mix af deres bedste spil indtil videre, og selv om vi kun har et event tilbage i år, forventer jeg da at de introducerer nye ting til den top 20, så vildt som Astralis spiller for tiden.
 

 

Anbefalet til dig