2.000 kroner skattefrit på vej til disse danskere i denne måned

02/01/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
2.000 kroner skattefrit er der på vej til et par særlige gruppe danskere i denne måned.

Mest læste i dag

En stor række danskere vil snart få 2.000 kroner udbetalt helt skattefrit. Den endelig dato er ikke fastlagt, men dog er det sikkert, at det kommer til at blive her i januar.

Folketinget vedtog i efteråret at visse danskere skulle have en økonomisk håndsrækning i forhold til de stigende priser, og derfor valgte de at afsætte 2.000 kroner til danskere der er på efterløn, førtidspension, seniorpension eller fleksydelse.

Politikerne lovede, at pengene vil stå på danskernes konto i januar 2023, men den endelig dato er altså fortsat ikke meldt ud, og det er et problem for de danskere, der har kalkuleret deres økonomi med det beløb.

"Når folk mailer og ringer os ned, så er det fordi økonomien er stram og de kalkulerer med engangsbeløbet," fortæller  Palle Smed, der er direktør i Faglige Seniorer.

Mette Beck der er chefkonsulent i ATP fortæller til Faglige Seniorer, at danskerne nok kan forvente, at beløbet vil dukke op på deres konti i løbet af midt-januar.

De 2.000 kroner bliver automatisk udbetalt til alle danskere, der er berettiget til det, og det er således førtidspensionister, seniorpensionister, efterlønnere, folk på fleksydelse.

Dette skal de have været før senest marts 2022.

Anbefalet til dig