2.5 millioner elkunder kan glæde sig: Nu bliver det billigere

30/03/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Fra 1. april kan flere millioner kunder se frem til lavere tal på elregningen

Mest læste i dag

1,4 million husstande og 2,5 millioner danskere kan fra 1. april se frem til en elregning, hvor udgifterne til transport af strøm bliver lavere.

De såkaldte tariffer, som dækker over forbrugernes udgifter til netselskaberne og transport af strøm, bliver nemlig lavere over sommeren i det meste af Østdanmark.

Det er Cerius og Radius, som står for elnettet i disse områder.

Det skriver elnetselskabet Cerius i en pressemeddelelse.

- Vi har billigere transport af strøm om sommeren. Det er muligt, da der generelt er et lavere pres på elnettet i sommermånederne, siger chef Cäthe Bay-Smidt fra Cerius og Radius Elnet.

De 2,5 millioner danskere vil opleve lavere tariffer i perioden fra kl. 6 til midnat.

Største prisfald sker i tidsrummet mellem kl. 17.00 og 21.00, hvor tariffen sænkes fra 1,60-1,70 kroner pr. kWh. til ca. 0,70 kroner pr. kWh., mens tariffen i de øvrige lyse timer sænkes fra ca. 0,50 kroner pr. kWh. til det halve.

- Med generelt lavere elpriser, faldende forbrug på grund af højere temperaturer og nu også sommertariffer, så vil mange kunne mærke en væsentlig forskel på elregningerne de kommende måneder, siger Cäthe Bay-Smidt, og fortsætter:

- I det lidt længere perspektiv er vores forventning, at vintertarifferne fra oktober vil være på det niveau, som vi har set i marts, men meget kan nå at ændre sig, inden vi når efteråret.