Danmark har for første gang i sin historie rundet en bemærkelsesværdig milepæl med over tre millioner lønmodtagere.
Det skriver Ekstra Bladet.
Ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik nåede dette historiske antal i august måned, hvor præcist 3.000.600 personer var i beskæftigelse som lønmodtagere.
August bød også på en positiv stigning i antallet af lønmodtagere, da det fra juli til august steg med 4300 personer. Denne udvikling bringer glæde blandt økonomer og eksperter inden for erhvervslivet.
- Det er på alle måder historisk, og der er ingen tvivl om, at den stærke beskæftigelse er årets helt store positive overraskelse, fortæller Tore Stramer, cheføkonom hos Dansk Erhverv.
Udviklingen af den danske beskæftigelse har været imponerende, med en næsten uafbrudt stigning i næsten tre år. I januar 2021, da den vedvarende stigning begyndte, var antallet af lønmodtagere knap 2.762.000. Siden da er der kommet næsten 240.000 nye tilføjelser til arbejdsstyrken.
Selvom denne rekord fejres, er der stadig bekymring om, hvorvidt den positive tendens vil fortsætte.
Danske Bank's cheføkonom, Las Olsen, bemærker, at den europæiske økonomi "i bedste fald er stagnerende", og Danmark er ikke immun over for denne udvikling. Han forudser en moderat tilbagegang i beskæftigelsen i den nærmeste fremtid.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen glæder sig over nåelsen af denne "magiske grænse" men understreger, at arbejdet for at sikre virksomheder den nødvendige arbejdskraft ikke er færdigt.
- Vi er ikke i mål endnu. Vi skal have et mere rummeligt arbejdsmarked. Flere unge uden job og uddannelse skal have en plads på arbejdsmarkedet, flere indvandrere skal i job, og flere skal opkvalificeres og efteruddannes, uddyber hun i en pressemeddelelse.
Det er værd at bemærke, at tallene fra Danmarks Statistik er foreløbige og er blevet korrigeret for sæsonmæssige udsving. Antallet af lønmodtagere i Danmark er dog uden tvivl et positivt tegn for landets økonomi og arbejdsmarked.