5 ting, du aldrig bør trække stikket ud på for at spare på din elregning

Af: Ida Hansson

|

20/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
At trække stikket ud for at spare på din elregning er en god idé, men der er et par ting, du altid bør lade være tilsluttet.

Mest læste i dag

Hvert hjem er forskelligt, og du har måske bestemte enheder, som ikke bliver nævnt her. Så en god gylden regel at følge med hensyn til at tage stikket ud af stikkontakten for at spare penge er at spørge sig selv: hvad er det værste resultat af, at denne enhed tages ud af stikkontakten?

Hvis det værste resultat er, at du bliver nødt til manuelt at tilslutte det, eller en bekvemmelighedsfunktion som fjernbetjeningsadgang vil blive slået fra, er det sandsynligvis en god kandidat til at trække stikket ud.

Hvis det værste resultat er, at din kælder oversvømmes eller dine rør fryser, så vil udgifterne til det negative resultat sandsynligvis overstige udgifterne til at lade tingen være tilsluttet. Det skriver Howtogeek.

Apropos driftsudgifter, hvis du er nysgerrig efter, hvor meget elektricitet en bestemt enhed bruger, er det virkelig billigt at smække en wattmåler på den og faktisk måle det virkelige energiforbrug.

Den bedste måde at træffe gode beslutninger om at reducere elektriske omkostninger i dit hjem på er ved at vide, hvor meget strøm tingene faktisk bruger.

Det er en god idé at frakoble ubrugte tv'er, kabelbokse eller lignende for at spare strøm. Der er ingen mening i at bruge masser af penge på phantom load affald. Men følgende enheder skal forblive tilsluttet og aktive hele tiden.

Vandvarmere
Ikke mange mennesker ville ligefrem tage stikket ud af deres vandvarmer og lade ledningen hænge, ​​men det er fristende at sætte din vandvarmer på en timer, hvis du ønsker at spare hver en krone.

Hvis du lader din vandvarmer køle af, bliver den til en yngleplads for alle mulige grimme mikroorganismer som Legionella-bakterier, familien af ​​bakterier, der er ansvarlige for legionærsyge.

Sump pumper
En sumppumpe er en elektrisk enhed, der pumper vand ud af din kælder eller krybekælder og skubber det ud gennem et afløb sikkert væk fra dit hjem.

VVS-systemer og tilbehør
Hele husets varme- og kølesystemer er typisk fastkablet, så den eneste mulighed for at frakoble dem er at smide en afbryder i dit el-panel. De fleste mennesker går ikke til det ekstreme, de slukker bare for HVAC-systemet fra termostaten - selvom det næppe tilrådes, hvis vejret er varmt og fugtigt nok eller køligt nok til, at temperatursvingninger vil forårsage skade på dit hjem.

Alt, der overvåger, advarer eller slår alarm
I store træk, hvis en enhed overvåger status for noget i dit hjem, slår alarm for noget, eller begge dele, lad det være.

Dit modem og din router
At afbryde dit internetmodem og din router er ikke nær den fare for dit hjem, som det er at slukke for sumppumpen, men det frarådes stadig.

Anbefalet til dig